Imádni való az új legó: ékszerektől kezdve a lakásdekorig bármi készülhet belőle
A Lego Dots lapocskáiból gyakorlatilag bármi elkészíthető.

jpg1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az 1958-ban alapított, egy családi ácsműhelyből a világ egyik, ha nem a legnépszerűbb építőjátékának gyártójává avanzsált Lego idei újításával kilépett a klasszikus koncepcióból. A Lego Dots nemcsak játék, de használati tárgy, dekoráció, design is egyben - derült ki a cég londoni termékbemutatóján.


Megmaradt persze az építőjátékra mindig is jellemző kreativitás, konstruktív alkotás és a kézműveskedés varázsa: a Lego Dots lapocskáiból azonban az ékszerektől a használati tárgyakon át a lakásdekorációig gyakorlatilag bármi elkészíthető. Kisgyerekes szülők talpának jó hír, hogy a "lapocska" szó szerint értendő: az új termék a régi termék "lapos" elemeihez hasonló. Így szerencsére a régivel is kompatibilis, elemeivel így korábbi legóalkotásainkat is színesíthetjük, kiegészíthetjük.

A Lego Dots végtelen számú lehetőséget biztosít a gyerkőcöknek

- Rendkívül izgatottak vagyunk amiatt, hogy a Lego Dots bevezetésével egy olyan új, a kézművességhez közel álló koncepciót mutathatunk be, amely végtelen számú lehetőséget biztosít a gyerekeknek arra, hogy kreatívan fejezzék ki önmagukat - nyitotta meg a termék bemutatóját Lena Dixen, a Lego Csoport senior alelnöke, termék- és marketingfejlesztésért felelős vezetője.

Camille Walala, világhírű designer a bemutató helyszínén berendezett installációja.
Camille Walala, világhírű designer a bemutató helyszínén berendezett installációja.
Fotó: Teklan Severin

A Lego Dots a gyerekeké. Is!

A termék tervezői természetesen itt sem bíztak semmit a véletlenre: a tízfős csapat különböző életkorú gyerekek bevonásával éveken át fejlesztette a Dots koncepcióját. Mi több, a próbajátékokon részt vevő gyerekek a fejlesztés talán legfontosabb szereplői voltak, észrevételeik, visszajelzéseik nyomán az elképzeléseket folyamatosan tökéletesítették, csiszolták, hogy a végeredmény a lehető leginkább illeszkedjen az első számú célcsoport igényeihez. Ahogy a legó klasszikus verzióinak talán legnagyobb erőssége a gyerekek kreativitásának és önkifejezésének minél teljesebb támogatása, úgy a Dots tesztjei során is az volt a szakmai stáb első számú megfigyelése az igények kapcsán, hogy a gyerekek erre is vágynak a leginkább.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Lego Dots tehát nem csupán egy újabb fejlesztés, de a szabad játék, a gyermeki önkifejezés és alkotás nagyszerű eszköze is. Camille Walala, világhírű designer a bemutató helyszínén berendezett installációja pedig azt is megmutatja, amit eddig is mindannyian tudtunk: a legó bizony a felnőtt játék és önkifejezés nagyszerű eszköze is. Tegye csak fel a kezét, aki felnőttként nem bíbelődik szívesen a gyerek legójával!

Nemcsak gyerekek, de felnőttek is játszhatják.
Nemcsak gyerekek, de felnőttek is játszhatják.
Fotó: Teklan Severin


A Lego Dots bemutatójáról és a termékről még többet olvashatsz a Dívány.hu-n.

Játékok, amik órákra lekötik a gyerekeket

Ezeknek a játékoknak a nagy előnyük, hogy intenzíven fejlesztik a gyereket. Képes összeállításunkban tíz olyan játékot mutatunk be, amely fillérekből kihozható, mégis sok örömöt okoz a gyerkőcöknek. 

Borító-és ajánlóképek: Teklan Severin

Ezt is szeretjük