Amilyen egyszerű, annyi örömet okoz: készíts a gyereknek papírdoboz-autót!

A gyermeki fantáziát fejlesztik az egyszerű játékok: ilyen lehet egy otthon készített papírautó is, melyhez nem kell más, csak egy doboz.

autok

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szeretnél egy magad készítette meglepetéssel előállni, nagy örömet szerezhetsz a gyereknek egy aranyos papírdoboz-autóval, mely egyszerűsége ellenére a gyermeki szem számára a legcsodásabb járgány lehet a világon.

Elég rászánni egy-két órát, és csodás kisautó készíthető házilag. Bármilyen egyszerűnek tűnik is a végeredmény, a gyermeki fantázia a legszebb autónak fogja látni. Jó tudni, nem túlságosan tartós játékról van szó, de akár pár hónapot, egy évet is kibírhat attól függően, mennyit játszik vele, és mennyire óvatos a gyerek.

Mi kell hozzá?

  • erős, megfelelő méretű papírdoboz
  • kartonpapír, csomagolópapír, papírguriga, kupakok igény szerint
  • színes papír
  • alufólia
  • spárga, igény szerint szalag
  • legalább 8 papírtányér
  • eszközök: gyerekbarát ragasztó, filctoll, olló, széles cellux, olló
kocsik

Így készítsd el

Legyen a doboz akkora, hogy a gyerek ülve kényelmesen kilásson belőle! Ha olyan magas, hogy könnyen belelép, nem kell ajtót vágnod rá, ha viszont túl magas az oldala, érdemes egy félköríves belépőt vágni a doboz oldalára. Ha nem vágod végig a kartont, lehet kis ajtó is a kocsi oldalán.

Az autót meg lehet csinálni olyanra, amiben ülni kell, és olyanra is, ami vállpánt segítségével felvehető, és járkálni is lehet vele. Ez utóbbi esetben két méretre vágott szalaggal is fel kell szerelni a kocsit. Érdemes a doboz mérete alapján is mérlegelni, melyik a kényelmesebb. Ülőt akkora dobozból jó csinálni, melyben nyújtott lábbal, kényelmesen elfér a gyerek.

A kocsi díszítése teljes mértékben a fantáziádra van bízva. Minél részletgazdagabb, annál szebb lesz természetesen, de a legegyszerűbb, natúran hagyott doboz is szép lehet. Készíthetsz egy Verdák-mesefigurára hajazó autót, de akár egy mesekönyvbe illő kiskocsit is a gyereknek.

 

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Sárga színes papírból, nagyobb műanyag kupakból, alufóliából lámpák ragaszthatók, fehér papírból kivágott téglalapokra írható rendszám, de a filccel felrajzolhatók, színes papírból kivághatók egyéb részletek is, rácsok, sőt, akár a műszerfal eszközei is.

Némi ragasztó segítségével ragaszd fel a papírtányérból készült kerekeket! Igaz, hogy nem fognak forogni, de a gyereket ez nem gátolja a játék élvezetében. A kormány is tányérból lesz: az autó motorháztetejének belefé eső oldalára érdemes spárga segítségével felvarrni úgy, hogy majd forgatható legyen. Erősebb és tartósabb lesz, ha minimum három papírtányért egymásra ragasztasz, nem pedig egy darab tányért használsz.

Ablakkeretet kartonpapírból szabva tetszés szerint csinálhatsz, de a játék közben könnyen leszakadhat, legyűrődhet, ezért nem feltétlenül érdemes. Ha sétáló verziót csinálsz, melyből könnyen kilát a gyerek, az a doboz saját fedőrészéből is készülhet.

autok-verdak

Ha nem fontos, hogy a kormány forogjon, egy papírgurigára ragaszd rá a kormányt, és rögzítsd a kocsira úgy, hogy az egy kicsit befelé dőljön. Ezt könnyen elérheted úgy, ha a guriga alját ferdére vágod. A guriga széles celluxszal és ragasztóval rögzíthető.

Szúrj egy lyukat a kartonba, és a kormányon jókora csomóval a végén húzz át duplán vett spárgát! Alul, ahol nem látszik, szintén többszörös csomóval rögzítsd! Ha a madzag végét oldalra vezetve leragasztod, még tartósabb lesz.

Kész is az autó! Amennyiben ülő verziót csináltál, egy kisebb ülőpárnát érdemes lehet még beletenni, ha pedig hordozható verziót, akkor a vállpántok felragasztása maradt hátra az autó két oldalára, belülről, a gyerek magasságának megfelelően.

Ezt is szeretjük