Foglald le a gyereket pár órára: 3 szuper, koszmentes szórakozás
Nem koszol, szórakoztató, érdekes: ideális, lakásbarát szórakozás a kicsiknek.

festek-kep
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sorakozhatnak a legszebb, legdrágább, kacsalábon forgó játékok a polcon, a gyerekeknek sokszor a legegyszerűbb, házilag készítettek okoznak örömet. Egy esős délutánon, mikor a kinti futkározás nem jöhet szóba, vagy, ha a gyerek bal lábbal kelt fel, és semmihez sincs kedve, ezek leköthetik.

Kreatív szülőként bárki szánhat rá negyed órát, hogy elkészítsen egy ilyen remek játékot: nemcsak unaloműzők, de fejlesztő hatásúak is egyben. Következzenek az ötletek, melyek után nem kell órákig takarítani, mégis szórakoztatóak.

Festékes zacskók

Mi kell hozzá?

 • Gyerekbarát festék
 • Erős nejlonzacskó
 • Széles ragasztószalag

Egy irattartó bugyiba vagy nagyobb nejlonzacskóba nyomj gyerekbarát festéket, ha van, akkor több színűt! A zacskó száját széles ragasztószalaggal ragaszd le, majd rögzítsd az asztalhoz a festékes zacskót! A mászni tanuló kicsi számára a padlóra ragasztott zacskó érdekes játék lehet, ha pedig az ablakra ragasztod, a festéken átszűrődő fény miatt extra élménnyel egészítheted ki a színpompás játékot.

festekes

Cipzáros móka

Mi kell hozzá?

 • Színes cipzárok
 • Vastag kartonpapír
 • Gyerekbarát ragasztó
 • Igény szerint kulcskarika, fonál

Egy szögletesre vágott kartonlapra ragassz cipzárokat úgy, hogy csak a textilből készült részüket ragasztózod be. Óvatosan csináld, hogy a cipzár húzható része nehogy leragadjon, hiszen akkor nem lehet majd megmozdítani. Mielőtt odaadnád a kicsinek, várd meg, hogy teljesen száraz legyen a ragasztott felület! Érdemes lehet a cipzárok húzókáját kulcskarikára cserélni vagy egy fonálból font rövidke hurkot készíteni a cipzárra, nehogy az eredeti, apró fogóka lejöjjön, és a kicsi lenyelje.

zipzar

Varázsdoboz

Mi kell hozzá?

 • Egy üres, tiszta kartondoboz
 • Néhány színes szalag, fonál vagy textilcsík
 • Igény szerint csomagolópapír
 • Ragasztószalag és gyerekbarát ragasztó

Ha szeretnéd, hogy a doboz szebb legyen, először is, vond be színes csomagolópapírral, de a tetejét hagyd nyithatóra! Vágj hosszú darabokat a szalagokból, fonalakból. Szúrj a doboz oldalaira lyukakat, melyeken fűzd át a hosszú csíkokat, és köss a végeikre nagyobb, stabil csomót! Fontos, hogy a szalagok ne csusszanhassanak ki, mert az fulladásveszélyes lenne.

Ezzel kész is a játék: a gyerek ki-be húzgálhatja a szalagokat anélkül, hogy kijönnének, és jókedvűen nevetgélhet rajta, hogy azok a doboz egyik oldalán hosszabbak, a másik oldalán rövidebbek lesznek, majd fordítva. A felnyitható tető nemcsak az elkészítést vagy a jövőbeni szalagcserét könnyíti, hanem azért is jó, mert a gyerek a doboz belsejében is szemügyre veheti, melyik szalag hogyan fut keresztül a dobozon.

Ezt is szeretjük