Gyerekekkel imádni fogod: 3 szuper strand a Velencei-tónál, ahol lassan mélyül a víz
Kicsikkel nem mindegy, milyen strandot választotok.

homokozas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Balaton nagyszerű választás a családi pihenéshez, de ne feledkezzünk meg a gyönyörű Velencei-tóról sem, melynek szépsége és hangulata mellett az is nagy előnye, hogy viszonylag közel esik a fővároshoz.

Gyerekekkel mindenképpen érdemes olyan strandot választani, ami lassan mélyülő vízszakasszal rendelkezik, nagy előnyt jelent a homokos part és a változatos játszótéri játékok. A következőkben három ilyet ajánlunk.

Napsugár Strand, Agárd

A homokos parttal rendelkező Napsugár Strand többgyerekes családoknak, ahol a legkisebbektől a nagyobbacskákig vannak lurkók, különösen remek választás lehet. Több korosztálynak megannyi szórakozási lehetőséget kínál a strand a változatos játszótéri játékoktól a mókás water jumpig. Persze, a hűs tó mindenek feletti élményt nyújt. Nem megfizethetetlenek a belépőjegyek, és nagy előny a 250 férőhelyes parkoló is, így nem indul bosszantó helykereséssel a strandolás.

A Napsugár Strand
A Napsugár Strand

Velence Korzó, Velence

Jókora beruházás eredménye a Velence Korzó, mely hatalmas területen, mintegy 20 hektáron, tengerparti hangulatot idézve fekszik. Homokos partja maratoni homokvárépítésre ad lehetőséget a legkisebbeknek, és a víz is egy elégséges szakaszig sekélyebb. Szülőként érdemes előre felmérni a viszonyokat.

Jó tudni, hogy nem túl sok az árnyékot adó fa, így érdemes napernyővel érkezni. A part közelében épült egy nagyobb bevásárló- és szórakoztatóközpont is, így ha eleredne az eső, a családi program bent folytatódhat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Holdfény Sétány, Gárdony

A Holdfény Sétány szabadstrand, mely egy külön a gyerekeknek kialakított pancsolórésszel várja a családokat, ahol fokozatosan mélyül a víz. Az átlagos vízmélység 120-150 centi, de ezen a részen 1 centimétertől 70-90 centiig nő csupán. A kicsik szórakozási lehetőségeit egyéb játékok is bővítik. A nagyobbak és felnőttek számára vízibicikli és sportolási lehetőségek is vannak.

Napsugár Strand fotó: www.agardinapsugar.hu

Velence Korzó fotó: indafoto.hu/sisy

Ezt is szeretjük