Hová teregeted a gyerek ruháit? Ha allergiás, erre nagyon figyelj
Nem mindegy, hogyan csinálod: erre is oda kell figyelned szülőként.

szarito
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajnos a szép nyarat sok gyerek számára beárnyékolja az allergia. A rengeteg tüsszögés, szemviszketés, könnyezés számukra különösen nagy terhet jelent. Nyűgösebbek, fáradtabbak lehetnek, így szülőként mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy tüneteik enyhüljenek.

Az orvosi diagnózis, vélemény és az esetleges általa felírt allergiagyógyszer mellett mindennapi praktikákkal is lehet küzdeni a kellemetlenségek erősebb jelentkezése ellen.

Még az is fontos, hol teregetsz

A legkisebb, legjelentéktelenebb dolgok minősülnek olykor a legádázabban ellenségnek. Az egyik kevésbé ismeretes tényező a teregetés helyszínének megválasztása.

Mosás után a nedves ruhákra könnyűszerrel tapadnak a pollenek, és száradás után is tovább gyűjti azokat az anyaguk, így az allergiás gyerek ruháit soha ne teregesd udvaron vagy erkélyen. A beltéri teregetés a célszerű, természetesen nem nyitott ablak mellett elhelyezve a szárítót. Helyhiány esetén praktikus lehet a fregoli vagy a felfelé húzható szárító a lepkeszárítók helyett.

Másik trükk, ugyancsak a szálló pollenek miatt, hogy a gyerek haját, miután bejött a sétából, kinti játékból, meg kell mosni. Ha ez nem így történik, akkor a pollenek a hajában maradnak, és az allergiás tünetek bent is erősek lesznek. Ha aludni tér hajmosás nélkül, a párnára is kerül majd a pollenekből, és az éjszaka sem lesz nyugodt. Ágyneműt cserélni egyébként allergia esetén mindenképpen sűrűbben ajánlott.

A cikk az ajánló után folytatódik

Allergiagyanús tünetek

Tüsszögés? Ingerköhögés? Orrdugulás? Ödéma? A szervezetben megnövekedett IgE (immunglobulin E) szintet sokféle tünet jelezheti. Gyorstesztünk segít eldönteni, hogy visszatérő panaszaidat allergia, vagy valamilyen vírus, fertőzés okozza-e.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Végül arra is érdemes figyelni, hogy a lakás szellőztetését mindig a késő esti órákra időzítsd. Ezekben az órákban a legkisebb a pollenterhelés a nap többi szakához képest. A gyakori porszívózás, felmosás és portörlés is fontos ilyenkor. Ha ezekre az apró, de lényeges dolgokra egy szülő figyel, akkor a gyerek számára sokkal könnyebb lehet elviselni az allergiás időszakot.

Ezt is szeretjük