Víz alatti babakaland, avagy táborlakó az uszodában (X)
Mi az a babaúszás? Nemcsak egyszerű pancsolás, de számos pozitív hatása is van.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A babaúszás már évek óta az egyik legismertebb és legnépszerűbb baba-mama program a kismamák körében. Rendszeres téma barátnők között, hogy ki hova jár, melyik oktatóra esküszik és milyen tapasztalatai vannak az egyes uszodákkal kapcsolatban. Aki azonban szívesen köti össze ezt a programot egy tartalmas családi pihenéssel, az már akár babaúszó táboron is részt vehet.

Az alsópáhoki bababarát Kolping Hotelben immár negyedik éve rendszeresen szerveznek babaúszó táborokat. Ez az egyik legnépszerűbb program, ahová évente 4 alkalommal várják a vizes kalandokat keresőket. Utánajártunk, hogy mit is takar pontosan egy ilyen program, és mire számíthatunk, ha csatlakozunk egy csoporthoz?

Mi is az a babaúszás?

Természetesen ebben a korban még nem valódi úszásoktatásról van szó, hanem egy vidám, énekkel, mondókával kísért vízi játékról. A foglalkozások célja, hogy a babák és mamák illetve ma már egyre gyakrabban a papák jól érezzék magukat, és egy fél órát végre csak egymásra figyelhessenek. A kicsik ezalatt megbarátkoznak a vízzel, és a gyakorlatok közben intenzíven mozognak, aminek köszönhetően edzettségi szintjük nő, ellenálló-képességük fokozódik. Sőt, értelmi képességeikre is nagyon jó hatással van, a rendszeres közösségi élménynek köszönhetően gond nélkül teremtenek kapcsolatot kortársaikkal és akár felnőttekkel is.

Merülés – nem veszélyes?

A rendszeres foglalkozásokon a babaúszás nem ér véget a víz feletti pancsolással, hanem bizony a víz alatt is folytatódik. Külső szemlélőként néha ijesztőnek tűnhet, ahogy a szülők az oktató irányításával víz alá merítik gyermeküket, egészen addig, amíg nincs alkalmunk egy merülő babát közelről is megfigyelni.

A kicsik tekintete a búvárkaland közben ugyanis tágra nyílik, és széles mosollyal indulnak neki felfedezni a víz alatti világot. És ha esetleg anya vagy apa is csatlakozik, akkor a különleges élmény garantáltan hosszú ideig emlékezetes marad.

Pelenkás táborlakók

A Kolping Hotel babaúszó táborában mindezt még intenzívebben élhetik meg. Az 5 napos program során igazi jó csapat alakul ki a szülők között, és a kicsik is könnyen új barátokra tesznek szert. Remek program azoknak a családoknak, akik az otthon megszokott órák mellett egy kis változatosságra vágynak, és szívesen mozdulnak ki a megszokott közegből, de a kezdő babákat is szívesen látják. És mivel a tábor keretében minden nap van babaúszás, a fokozatosan felépített óráknak köszönhetően a hét végére a kezdő babák fejlődése is igazán látványos.

Vészhelyzet? Oldjuk meg!

A kicsik vízszeretete otthon vagy sétálás közben akár veszélybe is sodorhatja őket. De egy hirtelen meginduló örökmozgónál bizony még víz sem kell hozzá. De tudjuk -e, hogy mit tegyünk, ha megtörténik a baj? Mikor kell mentőt, orvost hívni? És hogyan segíthetünk addig, amíg megérkezik a szakszerű segítség? A tábor keretében a Léghajó Program előadásain ezekre is felkészülhetünk, és gyakorlati tippeket kapunk azokra az esetekre, ha a kicsi baleset vagy betegség következtében veszélybe kerül.

Szárazföldi kalandok

Az új ismeretek után aztán jöhet a jól megérdemelt szórakozás. A hotel játékbirodalmában, Bobóországban ugyanis a legkisebb korosztályra is gondoltak: a külön nekik kialakított játszóházban biztonságosan indulhatnak felfedezőútra, de a labdafürdőben bújócskázás is jó móka.

Amíg a babák elmerülnek a játéktengerben, akár szakképzett óvónők gondjaira is bízhatjuk őket, és végre jut idő egy kis beszélgetésre, úszásra, valódi pihenésre. És ha a szülők is feltöltődtek egy kicsit, már folytatódhat is a közös élménygyűjtés a szabadtéri játszótereken, szervezett programokon vagy akár a családi fürdőben.(%oldalmero(498732, 405442)%)

Ezt is szeretjük