Megható történet: sajátjaként gondozta a kutyamama a kisbabát
Megmentette az életét
A szőrös angyalok megérzik, ha baj van, és segítenek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyes állatok, így a kutyák is, mintha hatodik érzékkel rendelkeznének, melynek révén mindig tudják, ha a gazdi veszélyben van.

Gondoskodó természetükből és az ember iránt érzett szeretetből fakadóan akár életet is mentenek. Az alábbi történetekben is erről van szó.

A gyermekmentő kutya

Egy fiatal édesanya, Karen azt vette észre, hogy a kutyája furcsán viselkedik. Sally mindaddig igencsak jólnevelt volt, most azonban mindenáron fel akart menni az emeletre, és a gazdit is maga után akarta vonszolni.

Karent eleinte zavarta a kutya viselkedése, és meg is haragudott, amiért az ki akarta rángatni a fotelból, de aztán csak beadta a derekát, és úgy döntött, odafigyel az állat jelzésére.

Egyértelmű volt, hogy Sally nem nyugszik, míg fel nem ráncigálja a gazdit az emeletre. Az asszonynak még az is eszébe jutott, hogy megnézi a gyerekeit, hátha a kutya meghallott valamit odafentről.

A szobába lépve Karen megdöbbent. Az egyik kicsi valamilyen rohamot kapott, és arccal lefelé feküdt a saját hányásában. Sally kutyus nélkül talán meg is halt volna.

Sajátjaként gondozta a kutya a kisbabát

Egyes kutyákat arra képeznek ki, hogy előre jelezzék, ha a gazdijuknál epilepsziás roham készülődik. Valószínűleg érzékelik az emberi testben végbemenő töltésingadozást. Mi, emberek nem lennénk képesek erre, ám a kutyák számára természetes a kifinomult érzékelés.

Az ebeknek az ösztöneik jelzik, hogy meg kell menteniük bennünket - vagy az őrangyaluk utasítja őket erre? Talán mindkettő. Nemrégiben egy család kutyája a kisbabájuk életét mentette meg. Az eset Kenyában történt, ahol a játszadozó srácok gyereksírást hallottak. A kisbabára a közeli erődben bóklászó kutyus talált rá. Óvatosan a szájába fogta a kicsit, és átvitte egy forgalmas úton, sőt, egy szögesdróton is. Megérkezve pedig gyengéden a saját kölykei mellé fektette, hogy vigyázni tudjon rá.

Amikor a gazdik rábukkantak a kisbabára, azonnal kórházba vitték, ahol kiderült, hogy lázas, mivel kint hagyták a szabadban. A kisbabának nagy szerencséje, hogy megtalálta a kutya. Az ápolónők Angelnek, azaz Angyalnak nevezték el a kisbabát - megmentőjéről, aki egy négylábú, szőrös angyal volt.

Cikkünk Jacky Newcomb Megmentett egy angyal című könyvének segítségével készült.

Jacky Newcomb könyvében szívet melengető történeteket gyűjtött össze, melyekben éteri őrangyalok, kedves földi angyalok, elhunyt rokonok és házi kedvencek lelkei jelennek meg a szükség legsötétebb óráiban, hogy vigaszt és örömöt hozzanak az emberek életébe. A történetekből megtudod, mi az az angyali légzsák, olvashatsz az asszonyról, aki vethetett egy pillantást a túlvilágra, de visszaküldték a mennyekből, mivel még dolga volt a földön. Az anyukáról és két kisgyermekéről, akiket láthatatlan erők mentettek ki tornádó pusztította otthonukból. Szellemekkel társalkodó kisgyermekekről, angyalokat látó kisfiúkról és kislányokról.

Kiadja az Alexandra Kiadó
Ára 2499 forint.
A könyvet itt rendelheted meg
Ezt is szeretjük