Nagyon káros, mégis sokan adják a gyereknek: vigyázz, hogy mivel próbálod egészségesen tartani!
Ezeket add neki helyette!

nagykep?cikkid=168170&kep=gyerek vitamin cukorka-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az évek során egyre több dolog kapja meg a rákkeltő címkét, ezért érdemes fokozottan ügyelni arra, hogy mi kerül otthon az asztalra, vagy hogy mivel próbálod pótolni a gyerek vitaminhiányát.

A legtöbb gyerekbe nehéz belediktálni a zöldségeket és a gyümölcsöket, mégis ezekben található meg legnagyobb koncentrációban mindenféle vitamin.

Imádják, pedig nem kéne

A gyerekek zöldségundorát kihasználva sok gyártó hozzáadott vitaminokkal próbálja jobb fényben feltüntetni a cukorkákat. Ez azonban semmivel sem jobb, mintha átlagos, egészségtelen cukorkát adnál a gyereknek mindennap, mivel a bennük lévő vitaminmennyiség elenyésző, így az egészséget nem támogatják, sőt!

A cukorkákban lévő mesterséges színezékek, illetve a rengeteg hozzáadott cukor is ártalmas. Vannak olyan színezőanyagok, amelyekről már régen bebizonyították, hogy rákot okoznak - ezek felhasználását az élelmiszeriparban persze már betiltották azóta -, ám egy biztos: minél élénkebb színe van egy cukorkának, annál több benne a mesterséges színezék.

Mit adj helyette?

Bármilyen csábító is a tudat, hogy a gyerek szívesebben veszi be a vitamint aranyos, színes cukorkák formájában, nem érdemes ezt adni neki: kísérletekkel kimutatták, hogy egy szelet narancsban vagy paprikában is jelentősen több vitamin van, mint bármilyen mesterséges készítményben. A zöldségek, gyümölcsök, antioxidánsok vitamintartalmával semmi sem vetekedhet, még a vitaminos pezsgőtabletták sem, ezért jobb, ha mielőbb megpróbálod beépíteni ezeket a gyerek étrendjébe.

Különleges, magyar, természetes
Tudtad, hogy az Adrienne Feller egy magyar márka? Ráadásul olyan, amely nagyon fontosnak tartja, hogy a természetben találd meg az egészséget és a szépséget.
A természet kincseiből nyert esszenciáik hatékonyan támogatják a külső-belső egészség megőrzését, természetes prémium kozmetikumaik pedig maradéktalanul állítják helyre a bőr rugalmasságát és fiatalságát. Látogass el a weboldalra vagy a MOM Parkban lévő gyönyörű, Adrienne Feller márkaboltba!

Az epret nagyon sok gyermek szereti, és ez az egyik legjobb antioxidáns is. Ez azt jelenti, hogy borzasztóan sokféle vitamin van benne, ami harcol  szabad gyökök ellen. Minden, aminek erős színe van, erős antioxidánsnak számít, ezért érdemes ezek közül válogatni. A legerősebbek között van a szőlő, a grépfrút -  ezeket akár saláta formájában is adhatod a kicsinek -, a homoktövisből pedig nagyon finom tea vagy szörp készíthető!

Trükkökkel a gyerek egészségéért

Bár a legtöbb gyereknek a gyümölcsökkel nincs problémája, a zöldség már keményebb dió lehet. Ha a kicsi makacsul ellenáll a megevésüknek, bevethetsz néhány apró trükköt, például mókás formában teheted elé az ételt, vagy a pudingba is dobhatsz gyümölcsdarabkákat.

Ha a gyerek már nem túl kicsi, van egy másik remek megoldás is: főzzétek meg együtt az ételt. Kérd a segítségét, mesélj neki főzés közben, hogy megismerje a zöldségeket. Meglátod, kíváncsi lesz az ízekre, hiszen a gyerekek tudásszomja igen nagy, mindent meg akarnak tapasztalni, így már főzés közben meg fogja kóstolni a hozzávalókat!

Ezt is szeretjük