Budapest környéki kalandparkok, amiket imádnak a gyerekek: árak és nyitva tartás
A kalandparki játékok megmozgatják a gyerekeket, de hová menjen a család a főváros körül?

kalandpark2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mozgás egészséges és fontos is a gyerekek számára, hiszen testük, izomzatuk fejlődésben van. A mozgás azonban móka is, ezért imádják úgy piciként a játszótereket, és ezért jelentenek később nagy élményt a kalandparkok is.

Pest megyében élőkként, fővárosiakként, de, ha nem okoz gondot a távolság, és családi kirándulás keretében kerül sor meglátogatásukra, az ország bármely szegletéből, ezeket a Budapesthez közel eső kalandparkokat ajánljuk figyelmetekbe.

Római Kalandpark

Budapesten a Szentendrei úton található a Római Kalandpark, mely nemcsak mászó-csimpaszkodó pályával, kötélhidakkal és egyéb megszokott kalandparki elemekkel várja látogatóit, hanem lézerharc-lehetőség is van, emellett pingpong, röplabda és tollas, szabadulószoba, illetve pedálos gokart autókkal is lehet mókázni. A kalandpark oldala itt érhető el.

Belépő: 2 éves kortól 600, gyerek- és diákjegy 3-5300 forint magasság szerint. A felnőttjegy 5900 forint.

Nyitva tartás: csütörtöktől vasárnapig, 10:00-18.00-ig.

Dunakaland Kalandpark

A gödi Dunakaland Kalandpark festői, Duna-parti látképpel várja kis és nagy látogatóit. A kalandpálya változatos játékokat sorakoztat fel, ám ez még nem minden. A kalandparkban lehetőség van terepjárózni, csoportos sárkányhajótúrára menni a vízen, valamint quadozni is. A kalandpark oldala itt érhető el.

Belépő: a junior kötélpálya 1700, a gyermek 1400, a felnőtt 2200 forint. Sárkányhajótúrára csoportosan lehet menni, ez 35 ezer forint.

Nyitva tartás: 14:00-18.00-ig.

Macikaland Kalandpark

A veresegyházi kalandpark neve nem véletlen: a park a Medveotthonnál működik, így, ha a család ellátogat megnézni a medvéket és farkasokat, utána sort keríthet egy kalandparki mókázásra is. A kalandpark oldala itt érhető el.

Belépő: 2100 forint, a nem mászó kísérő ingyen bemehet.

Nyitva tartás: szombat-vasárnap és ünnepnapokon 11:00-17.00-ig.

Tordasi Westernfalu élménypark

Mintha egy westernfilm díszletébe csöppenne az ember: a tordasi, western hangulatú élményparkban garantált az átszellemült játék. Nemcsak a vadnyugati világ, de egy nagyszerű, jól felszerelt kalandpálya is várja a vendégeket a helyszínen. A park oldala itt érhető el.

Nyitva tartás: szombat-vasárnap 10:00-17.00-ig.

Visegrádi Kalandpark

A Fellegvár közelében elterülő Visegrádi Kalandpark klasszikus, fás kalandparki résszel is rendelkezik, ahol kimozoghatják magukat a gyerekek, de van egy plusz különlegessége, a canopy pályája, azaz magas kötélhídpályája, melyet talán inkább a nagyobbacskák élveznek. A park weboldala itt érhető el.

Belépő: 5480/fő.

Nyitva tartás: keddtől vasárnapig, 10:00-17.00-ig.

Veszélyes utak az iskolába

Vannak helyek, ahol az iskolába vezető út idézi a kalandpályák egyes részeit, ám itt nincs biztosítókötél: a gyerekek épségüket kockáztatva járnak tanulni a nehezen megközelíthető falujukból.

Ezt is szeretjük