Nap mint nap az életüket kockáztatják, hogy eljussanak az iskolába: van, akinek nem jut felhőtlen gyerekkor
A gyerekeknek már ötévesen ismerniük kell a hegymászás fortélyait.

veszelyes elet cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Európában élőkként, magyar szülőkként, ha eljön az önálló iskolába járás ideje, azt tanítjuk meg a gyerekeknek, melyik buszra szálljanak, és figyelmeztetjük őket a közlekedési szabályok betartására. Ehhez képest vannak országok, ahol korántsem ennyiről szól eljutni a suliba, és minden odafigyelés mellett is nap mint nap életveszélyes az út az iskola felé.

Zhang Jiawan lakosai számára nem ismeretlen a dolog. Egy aprócska kínai faluról van szó a Badagong-hegyen, ahol a lélekszám alig éri el a száz főt, és mindössze egyetlen, a hegyoldalnak támasztott, több méter hosszú létrán keresztül lehet kijutni a faluból. El, az iskolába is.

"Elég magas, de próbálok nem lenézni"

Ezt azon kínai diákok egyike mondta, akik még ismeretlenül is tiszteletet érdemelnek, amiért naponta életüket kockáztatják, hogy a keskeny létrán eljussanak az iskolába, méghozzá védőfelszerelés nélkül. Bár a gyerekeknek már ötévesen megtanítják a falmászás alapjait, egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben: elég, ha csak az iskolatáska súlyára gondolunk. Beszédes fotók következnek.

Ezt is szeretjük