Láttál már bébikompot szentképen? 7 meglepő járássegítő a múltból

A járássegítők, bébikompok már évszázadokkal ezelőtt is léteztek.

jarassegito-cover
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A járássegítőkre, bébikompokra sokan a 20. század találmányaként tekintenek, ám meglepő módon már több száz évvel korábban is léteztek.

A hazai paraszti világban is ismert volt az állóka, állószék vagy "kati szék", ám ezek sok típusa nem volt éppen pozitív hatással a gyerekek mozgásfejlődésére.

Járássegítők a történelemben

Amelyik fajtáját a gyerek maga előtt tudja tolni térden állva vagy sétálva, még nem káros, inkább csak felesleges - mivel egy kisszék vagy doboz is betöltheti ugyanezt a funkciót. Ám amelyikbe a gyereket beleállítják, beleültetik, akadályozva általa a kúszás-mászást, a gyermek izomzatának megfelelő terhelést, az a még ülni vagy járni nem tudó gyerek mozgásfejlődésére káros hatással van. Az alábbiakban mutatott járássegítők, bébikompok közül akad, amelyik több száz éves.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük