Mi a gyermeked japán jegye? Így lehet sikeres az új tanévben
Kezdődik az iskola! Hogy jól alakuljanak a jegyek, segíts a gyermekednek a tanulásban!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a tanítás az iskolában zajlik, a tanulás nem ér ott véget, sőt, nagyon jelentős része zajlik otthon. Iskola után gyermeked ugyanis otthon készül fel a másnapra, hacsak nem napközis, de akkor sem árt otthon átnézni a leckét.

Szülőként a te felelősséged figyelemmel kísérni gyermeked tanulmányait az általános iskolától egészen az érettségiig, hogy bejuthasson egy jó egyetemre, illetve felnőttként boldoguljon majd. Segíts neki tehát, ahol csak tudsz!

Az alábbi adhat némi támpontot: japán horoszkópja alapján gyermekednek a leginkább a jegye mellett leírtakkal segíthetsz ötösöket szerezni, de az összes jegyhez tartozó leírást érdemes bevetned, hiszen minél többet foglalkozol a gyerekkel, annál eredményesebb lehet a tanév.

Ha nem ismered japán jegyét, számold ki kalkulátorunkkal:

Japán horoszkóp számláló

Számold ki, milyen jegyben születtél a japán horoszkóp szerint, és olvasd el az elemzést!

Mikor születtél?
(év - hónap - nap)

Eredmény:

Ippaku – Fehér víz

Ippaku jegyű gyermekedet óriási akaraterővel áldotta meg az ég, amiért nagyon szerencsésnek mondhatja magát, hiszen arra a tanulásban nagy szükség van. Ha akar valamit, legyen az egy jobb jegy vagy egy tanári dicséret, el is érheti. A te dolgod, hogy motiváld, tartsd benne a lelkesedést, és kudarc esetén is azt az utat világítsd meg neki, ami a javulás felé visz.

Jikoku – Fekete föld

Szorgalmas gyermek a tiéd, ami bizonyára meglátszik a jegyein. Valószínűleg lelkiismeretesen végzi az iskolai teendőit, házi feladata kész, és sokszor még túl is teljesíthet. Szülőként a feladatod, hogy buzgó gyermekedet egy kicsit lehűtsd: nem szabad görcsösen akarnia megfelelni, vagy a legjobb lenni, ez ugyanis csak egy bizonyos pontig jó, utána már stresszessé teheti őt.

Sanpeki – Türkiz fa

A Sanpeki jegyűeket jellemzi némi fegyelmezetlenség, ami gyermeked esetében nem túl szerencsés vonás, ugyanis az iskolában figyelmetlen, izgága lehet. Abban kell segítened neki, hogy megtanuljon hosszabb ideig koncentrálni valamire. Valahogy érdekessé kell számára tenned a szárazabb tananyagot. Mondjuk plusz képekkel, például állatokról, történelmi alakokról az interneten.

Shiroku – Zöld fa

Kommunikációs képességei kiválóak. Szóban nagyszerű teljesítménye lehet a csemetédnek, ám írásban már nehezebben boldogulhat, ugyanis a Shiroku jegyre jellemző, hogy nem szívesen bíbelődik a részletekkel. Foglalkozzatok együtt az írással! Diktálj neki, javítsd a hibáit, bővítsd a szókincsét felolvasással, adj a kezébe szinonimaszótárt, ha már nagyobbacska.

Goo – Sárga föld

Goo jegyű gyermeked jegyéből fakadóan a végletek embere. Lehetnek tantárgyak, amiket imád, és amelyekből jól is teljesít, de némelyiket kifejezetten utálja, és nem is igazán szerez belőlük jó jegyeket. Abban tudsz neki segíteni, ha megpróbálod valahogy megszerettetni vele a mumus tárgyakat. Mindemellett egy korrepetáló különóra sikerélményeket hozhat neki, ami szintén segíthet.

Roppaku – Fehér fém

Kötelességtudata az egekbe szökik a Roppaku jegyűeknek, így gyermekednek is. Leckéjét feltehetően nagyon lelkiismeretesen megcsinálja, a dolgozatokra készül, az órákon aktív. Igazi maximalista lehet a gyerek, aki mindig a legjobb akar lenni. Nehezen viselheti azonban a kudarcot, ezt tanítsd meg neki feldolgozni, és fékezd kicsit teljesítési kényszerét, mert szoronghat tőle.

Shichiseki – Vörös fém

Shichiseki a jegye? Észjárása a társaiénál gyorsabb lehet, ezért feltehetően a reál tárgyakban alkothat nagyot a gyermeked elsősorban. Szülőként a feladatod, hogy kicsit közelebb hozd hozzá a humán tárgyakat is, úgymint a nyelvtant, az irodalmat, a nyelveket vagy a történelmet, ha már nagyobbacska. Adj neki szórakoztató feladatokat, színesítsd meg számára a tananyagot plusz képekkel!

Happaku – Fehér föld

Happaku a jegye? Bár okos gyerek lehet, a felelésnél, dolgozatoknál valahogy mégsem teljesíthet minden alkalommal a képességei szerint. Japán horoszkópjából eredően ugyanis hajlamos a kapkodásra, a bizonytalanságra, ami vizsgahelyzetekben nem válik a hasznára. Próbáld megmagyarázni neki, hogy nincs miért idegeskedni, taníts neki önmagát lenyugtató praktikákat!

Kyushi – Vörös tűz

Kyushi jegyű gyermeked nagyszerűen kommunikálhat, aminek hála az iskolában bátran szerepelhet az órákon, és jól nyilvánulhat meg felelés közben is. Nála inkább a cserfességéből eredő magatartás-probléma okozhat gondot, amit, ha gyermekedre most nem vonatkozik, nyilván okosan leküzdöttetek. Ha ez még nem sikerült, ez a nemes feladat várhat rád most.

Ezt is szeretjük