10 közkedvelt csemege, ami károsítja az immunrendszert

Ne add a gyereknek!

Sokan táplálónak hiszik őket, holott árthatnak az immunrendszernek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vannak olyan ételféleségek, amelyek gátat vethetnek az immunrendszer egészséges működésének, illetve súlyosbíthatják a fertőzés tüneteit. Mindez fokozottan igaz gyerekek esetében, hiszen az ő immunrendszerük eleve fejletlenebb, így nehezebben birkózik meg a kórokozókkal. Ismerd meg azokat a közkedvelt táplálékokat, amelyek, bár sok családban gyakorta kerülnek az asztalra, valójában kevéssé kívánatosak.

Ezt add helyettük!

A legfontosabb, hogy a napi étrend lehetőleg minél nagyobb arányban tartalmazzon nyers, átalakítatlan ételeket, és minél kevesebb feldolgozott, tartósított és vegyszerezett élelmiszert, hiszen a természetes ételek fokozatos beillesztése étrendünkbe már néhány százaléknál is megmutatja jótékony hatását.

- Számos tudományos kutatás bizonyítja, hogy az átalakított, finomított ételeket a szervezet csak nagy áldozatok árán vagy egyáltalán nem képes feldolgozni és hasznosítani. A nagy áldozat itt a velünk született véges enzimkészlet gyors kiaknázását jelenti. A betegségek egyik alapvető okozója pedig az évek során a szervezetben felhalmozódott és lerakódott salak és méreganyag - mondja dr. Kuklis Eszter orvos-természetgyógyász, homeopata, a Nyersétel Akadémia tanácsadója. - Egészségünk helyreállításának, megőrzésének és fenntartásának alapja tehát a minél több feldolgozatlan, nem hőkezelt, enzimdús, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag nyers, élő étel fogyasztása.

Tény viszont, hogy a gyerkőcökkel - főleg, ha korábban máshoz voltak hozzászokva - nem mindig könnyű megszerettetni az egészséges táplálékokat. Ide kattintva olyan, Lénárt Gitta által megkomponált ételeket találhatsz, melyek ízvilága a hagyományos konyhát idézi, miközben egyszerre táplálják a testet-lelket-szellemet.

Téli immunerősítők

Bár ilyenkor nehezebb a dolgod, azért a téli gyümölcsök és zöldségek között is jó néhányat találhatsz, amelyek hatékonyan vethetők be a baktériumok és vírusok ellen. Tudd meg, melyek a legerősebbek, és adj belőlük minél többet a gyerkőcnek!

A 9 legerősebb immunerősítő étel télre

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük