Illóolajok a szülés utáni gyorsabb gyógyuláshoz - Így használd őket
Minden kismama megérdemli, hogy mielőbb felgyógyuljon a szülés okozta kellemetlenségekből. Ebben segítenek a 100%-os tisztaságú illóolajok.

mama-ujszulott
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy kisbabát a világra hozni egyfelől semmihez sem hasonlítható érzés. Boldogság, kiteljesedés és mérhetetlen öröm a kismamák számára, hogy negyven hét után végre teljes életnagyságban láthatják a gyermeküket.

Másfelől azonban - és erről ritkábban esik szó - a női test számára óriási terhelést jelent a szülés, és jó néhány hétig, hónapig, eltart, mire a szervezetben minden visszaáll a rendes kerékvágásba. Az illóolajok segíthetnek, hogy ezt a folyamatot meggyorsítsd, és csökkentsd a felmerülő panaszokat. 

Aranyat érő cseppek

A terhesség és a szülés közbeni erőlködés aranyeres panaszokat okozhat. Sok kismama nem szívesen beszél erről, pedig nem kell szégyellni, a babavárás természetes velejárója ez, ami szinte minden nőt érint.

arany olaj

Az aranyér fájdalommal, viszketéssel jár, egyes esetekben annyira kellemetlen lehet, hogy még az ülés vagy a járás is problémát okozhat, nem beszélve a székelésről, éppen ezért muszáj a gyulladást és az ebből adódó fájdalmat csökkenteni. Az Arany olaj segít: lehúzza a lobot a kényes részen, és így megszünteti az égető, szúró vagy épp lüktető kínt. A hatása akár már órákon belül érezhető.

A gát gyógyulása

A vajúdás során az érzékeny gát könnyen megsérülhet, de általában maga a szülész-nőgyógyász ejt rajta vágást, hogy a későbbiekben szebben gyógyuljon a seb - ezt nevezik gátmetszésnek. Azonban teljesen mindegy, hogy természetes vagy mesterséges úton történik a sérülés, egy biztos: a gátseb gyógyulása hosszú és sajnos fájdalmas folyamat.

gatseb

Az Ezerjó gátsebgyógyító olajkeverék összetevőinek köszönhetően gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású, így amellett, hogy átsegít a fájdalmas perióduson, ápolja, és tisztán tartja a seb közvetlen területét, vagyis felgyorsítja a gyógyulás folyamatát. Ha ez azonban nem lenne elég, a kezelést kiegészítheted a Hold gát-masszázsolajjal, ami szintén a regenerálódást segíti.

A méh védelmében

A gyermekágyi időszakban, azaz az első 4-6 hétben a méhnyálkahártya és a méh izomzata is átalakul. A Méhecske illóolaj-keverék a szülést követő napokban támogatja a méhösszehúzódást.

meh osszehuzo olajkeverek 10ml

Naponta háromszor hét cseppet kell az alhas területén eloszlatni belőle, hogy az orbáncfű- és sárgabarackmag-olaj, a brazíliai eukaliptuszkivonat, valamint a mandarin- és citromesszenciák kifejtsék a hatásukat.

A cikk az ajánló után folytatódik

A szoptatás mellé

A szoptatás velejárója, hogy a mellbimbók berepedeznek, kisebesednek, vagy rosszabb esetben be is gyulladnak. Mivel a babák fő táplálékforrásáról beszélünk, így fontos, hogy megbízható, veszélytelen alternatívát találj az ápolásukra - mi a Panarom Napsugár kenőcsét ajánljuk kipirosodott bőrre.

napsugar bebi popsikenocs 50ml

Ez ugyan nem illóolaj, de orbáncfűolajból keverik, ez is kizárólag 100%-os tisztaságú, természetes alapanyagokból készül, így hatékonyan ápolja a megviselt területet. Bár popsikenőcsnek készült, a mellek kipirosodott bőrét is nyugtatja. Két szoptatás között kend be vele a melledet, majd mielőtt ismét eljön az etetés időszaka, alaposan mosd le magadról.

Változó mindennapok

A szülés utáni regeneráció a szülők párkapcsolatát is próbára teszi. A pszichológus segít, hogyan tudjátok ezt az időszakot könnyedén átvészelni.

Ezt is szeretjük