Ingyenes nyári tábor várja a középiskolásokat: így fejleszthetőek a gyerek kreatív és művészeti képességei
Fiatalok pályázhatnak az ingyenes HELLO PLANET startup designtáborra.

GettyImages-1018282012
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Kék Bolygó Alapítvány és a Hello Wood Junior 15-18 év közötti fiatalok jelentkezését várja a Hello Planet Startup Designtáborba, amelyen ingyenesen vehet részt 80 szerencsés középiskolás.

A Kék Bolygó Alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy a klímaváltozás elleni küzdelemben és a környezeti fenntarthatóság érdekében partnere legyen minden, közös jövőért tenni akaró, felelős embernek.

Pályázási lehetőség

Tevékenységének meghatározó része a szemléletformálás; óvodától az egyetemig kínál programokat és lehetőségeket a fiataloknak: ösztöndíjakat, táborokat, műhelyeket támogat és szervez. Ennek jegyében társult a Hello Wood Juniorral, amely a Hello Wood építészstúdió gyermekprogramja, egy olyan design témájú készségfejlesztő program gyermekek számára, ahol egészségközpontú életmódot folytató tervezőművészek, designerek dolgoznak együtt a tervezés, a kétkezi alkotás és a design területe iránt érdeklődő gyerekekkel.

Hello Planet felhivas web.png

A tavaly megrendezett Kontakt Zöld Designtábor sikere után a Kék Bolygó Alapítvány és a Hello Wood Junior idén is meghirdeti közös táborát, amelyre július 25. és 31. között a Somogy megyei Patcán kerül sor. Olyan fiatalok és csapatok jelentkezését várják, akik egy jó ötletüket továbbfejlesztenék, érdeklődnek a startupok világa iránt, és részt vennének ötletfejlesztő designworkshopokon.

Az érdeklődők a jelentkezési lap kitöltésével és startupötletükkel pályázhatnak az ingyenes táborba, ahol a legjobb tervekből startupot fejleszthetnek csapatokban. A jelentkezési határidő június 30. éjfél, a pályázók közül zsűri választja ki a 80 legötletesebb jelentkezőt, akik meghívást kapnak a táborba.

A cikk az ajánló után folytatódik

A július végén megrendezett eseményen a részt vevő fiatalok inspiráló, zöld kezdeményezéseket és vállalkozásokat ismerhetnek meg, valós startupismereteket szerezhetnek interaktív foglalkozások keretében, valamint designworkshopokon dolgozhatják ki terveiket. A csapatokat mentorok és különböző területekről érkező designerek segítik a kreatív ötletfejlesztésben és a cselekvésre ösztönző programok során. Így a fiatalok lehetőséget kapnak, hogy kreatív és alkotóképességeiket felfedezzék, használják, fejlesszék, ezáltal önmagukat is jobban megismerjék. A hamisítatlan Junior táborhangulatot idén is lelkes, Hello Wood-os táborvezetők és MOME alumni workshopvezetők teremtik meg, hogy a szórakozás, az élmények és a jó társaság se hiányozzon. A tábor lezárásaként a csapatok rövid pitch keretében mutatkoznak be, a kiemelkedő munkák pedig lehetőséget nyernek, hogy bemutatkozzanak az ősszel megrendezésre kerülő Planet Budapest expó és világtalálkozón is.

További információk és a pályázáshoz szükséges jelentkezési lap elérhető a Hello Wood oldalán az alábbi linken: https://hellowood.eu/hello-planet-tabor

5 izgalmas gyerektábor a nyárra: a kézművestől a lovasig

Remek nyári táborok közül válogathattok: kaland, titkos küldetés, lovak vagy sakktáblás kirándulás is várhatja a gyereket.

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük