Egy dolog, ami miatt felnőttként elhízott lehet a gyereked
Így előzheted meg
Eláruljuk, mit kell tenned, hogy segítsd gyermekedet.

Egyre több kisgyerek küzd súlyfelesleggel, a felnőttkori elhízás veszélye pedig még több gyereket fenyeget. Ha te ezt szeretnéd elkerülni a saját gyerekeidnél, akkor a legfontosabb, amit tehetsz, az az, hogy jó példával jársz elöl.

A kisgyerekek ugyanis a szülőktől tanulják el a legfontosabb dolgokat. Azonban ami igazán számít, az az, amit teszel, és nem az, amit mondasz.

Vagyis ha el is mondod, hogy az egészséges ételek fogyasztása nagyon fontos, ahogy a rendszeres testmozgás is, de közben te magad egészségtelen ételeket, sok fehér lisztet, cukros édességeket, zsíros húsokat, nassolnivalókat eszel, és egy séta helyett is inkább kocsiba ülsz, akkor ezt fogja eltanulni tőled a gyerek.

A tettek számítanak

A kicsik folyamatosan figyelik a körülöttük lévő világot, és az agyuk azokat az információkat is szivacsként szívja magába, amiket nem feltétlenül nekik szántak. Sok esetben ezek nem is tudatos szinten rögzülnek, de a későbbi döntéseik, választásaik során befolyásoló erővel bírnak majd.

Együnk jól egy teljesebb életért!

Útravaló gyermekünknek: a gyermekkori táplálkozás minősége és az ekkor kialakuló szokások jelentősen befolyásolják a későbbi egészségi állapotot. Tudj meg többet a kiegyensúlyozott táplálkozásról, és alapozd meg gyermeked jövőjét!

Ha tehát számodra fontos, hogy a kicsi egészséges gyerek, majd egészséges felnőtt legyen, először is az kell, hogy az is fontos legyen, hogy te magad is egészséges életet élj.

Ha neked természetes, hogy az egészséges opciókat válaszd - legyen szó étkezésről, szabadidős programról, kozmetikumokról -, akkor az is természetes lesz, hogy ezeket látja tőled a pici, és ezeket is fogja eltanulni.

Így érheted el a leghatékonyabban, hogy gyereked is szeressen majd sokat mozogni, és sok zöldséget, gyümölcsöt enni.

Ezt is szeretjük