Mi a gyermeked óvodai jele? Így befolyásolja az önértékelését!
Az óvodai jel fejlesztheti, de negatív irányba is viheti csemetéd önmagáról alkotott képét.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogyan a suliban fontos a gyereknek, hogy mennyire menő az edzőcipője vagy milyen az iskolatáskája, úgy az ovisoknál is megvan ez a fajta státuszszimbólum-dolog kicsiben, még ha nem is tudatosan. Náluk viszont az óvodai jel az, ami sokat számít: az a kisfiú, akinek autó vagy motor a jele, sokkal elégedettebb lehet vele, mint mondjuk az, akinek fazék vagy létra.

Nyilvánvalóan vannak gyerekek, akiket ez nem foglalkoztat, illetve nem befolyásol, de a nagy többséget igen. Ha visszagondolsz, bizonyára te is emlékszel, szeretted-e a jeledet, vagy sem. Nem kell hozzá nagy tudományos megfigyelés, hogy az ember belássa, mindez igenis fontos a kicsiknek.

Az viszont, hogy a kicsi hogy viszonyul óvodai jeléhez, egyenes következményként befolyásolhatja, hogyan alakul önértékelése, hová teszi magát a csoport hierarchiájában, és őt hová teszik mások. Íme, nyolc gyakori jel, és a hatás, amit - nem törvényszerűen, de - gyakorolhat a gyerekre. Bármi is a te gyerkőcödé, ha nem szereti, igyekezz megszerettetni vele, mondjuk egy kedves mesével, vagy ha semmiképpen sem  békél meg, akkor beszélj az óvó nénivel egy jelcseréről.

További ovis jelek

Olvasóink körében egy korábbi, hasonlóan ovis jelekről szóló cikkünk is kedvelt volt. Ha nem találtad meg a fenti listában gyerkőcöd jelét, kattints, mert ebben a cikkünkben benne lehet.

Ezt is szeretjük