Fiad vagy lányod születik?

4 ősi módszer, amivel megjósolhatod

Kíváncsi vagy, hogy fiad vagy lányod születik? Már az ultrahangos vizsgálat előtt megtudhatod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legbiztosabb módszer a leendő csemete nemének megállapítására az ultrahangos vizsgálat, de ehhez várnod kell a várandósságod 16. hetéig. Ám ha türelmetlen vagy, néhány módszerrel megpróbálhatod kideríteni az igazságot.

Nemcsak a nagymamák ősi praktikái segíthetnek, mivel az emberek oldalát már évezredekkel ezelőtt is furdalta a kíváncsiság, ezért rengeteg népi megfigyelésre is támaszkodhatsz.

Természetesen a különböző módszerekben nem érdemes teljesen megbíznod, hiszen akár ellentétes eredményt is hozhatnak. De a várakozás heteiben jó szórakozás lehet a jóslatok kipróbálása.

Összeszedtünk neked négyféle ősi babonát, melyek segítségével jó eséllyel kiderül, vajon fiad vagy lányod születik-e hamarosan.

Kínai naptár

Már hétszáz évvel ezelőtt, a keleti kultúrában is erősen foglalkoztatta a leendő édesapákat és édesanyákat születendő babájuk neme.

A legenda szerint egy XIII. századi tudós megfigyelésén alapul a naptár, mely amúgy nemrég került elő egy kínai császár sírjának feltárásakor. A mai napig megtekinthető az eredeti táblázat a Kínai Természettudományos Múzeumban, de természetesen online változata is létezik.

Az elmélet lényege, hogy bizonyos időszakokban csak fiú, míg máskor csak lány foganhat. A leendő édesanya korából és a megtermékenyülés hónapjából 90%-nyi biztonsággal megállapítható vagy éppen előre megtervezhető a baba neme. Főleg a korabeli Kínában nem egyszer élet-halál kérdés volt a fiú utód megszületése.

Hold-jóslás

Már a középkorban nagy hangsúlyt helyeztek a tudósok az égitestek mozgásának megfigyelésére. Természetesen a fogantatással és a születéssel is keresték a kapcsolódási pontokat. Arra jutottak, hogy ha azon a bizonyos napon férfias jegyben tartózkodik a Hold, akkor nagy valószínűséggel fiú lesz a baba, míg a nőies minőségek az X kromoszómáknak kedveznek. Tehát a Kos, Ikrek, Oroszlán, Mérleg, Nyilas és a Vízöntő jegy a korabeli asztrológusok szerint trónörököst jelez, míg a Bika, Rák, Szűz, Skorpió, Bak vagy a Halak jegyben tartózkodó Hold egy kis hercegnővel bővítheti a családot.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Népi megfigyelések

Egyes magyar népi hagyományok szerint a kismama rezdüléseiből, testének, ízlésének megváltozásából is kiolvasható a kérdésre a válasz. Mindez többé-kevésbé a gyakorlatban is igazolódott: az édesanyák esküsznek rá, hogy már a reggeli rosszullétek is árulkodók lehetnek. Fiú magzatoknál ritkább a reggeli gyomorliftezés, míg lány magzatoknál állandó kísérője lehet a kismamák napjainak.

A pocak formája szintén jó kiindulási alap: ha főleg a hasadra hízik, és hegyes a pocid, az inkább kékre fesd a gyerekszobát. Ha a csípődre mennek a pluszkilók, és úgy érzed, napról napra szélesebb vagy, akkor a rózsaszín holmikat részesítsd előnyben. Fiúra utalhat, ha a lent van a hasad, míg lányra, ha magasabban, szinte már a bordáid alatt kezdődik.

A kívánósság sem elhanyagolható jósmódszer: ha az édességeket részesíted előnyben, nagy valószínűséggel kislányt hordasz a szíved alatt, ha pedig inkább a sósat kívánod, kisfiad lesz. Az arcodat ugyancsak érdemes tüzetesen megvizsgálni: a kisimult, ragyogó bőr egy kis trónörököst jelezhet, míg a pattanások és a májfoltok X kromoszómákra utalnak.

A kismama kedélye is döntő: a vidám, kiegyensúlyozott nő kislányra számíthat, a borongósabb hangulat fiút ígérhet.

Ingajóslás

Az ezoterikus módszerek közül talán a legvitatottabb az ingajóslás, mégis sokan kétkedés nélkül elhiszik az eredményt. Az elmélet szerint az ingát a tudatalattit átható kozmikus energiák irányítják, ezért a tévedés vagy a véletlen lehetősége szinte teljesen kizárható.

Te is kipróbálhatod ezt a módszert, de szakember segítségét is kérheted. Az erre szakosodott boltokban rengetegféle ingából választhatsz: léteznek már ásvánnyal vagy például mustármaggal feltöltött fajták is. Ha nem akarsz venni, akkor egy láncra lógasd fel a jegygyűrűdet - vagy bármilyen gyűrűt, ami aranyból készült -, és azzal próbáld meg a jóslást. A körkörös ingamozgás kislányt ígér, míg ha jobbra-balra kileng az inga, akkor kisfiad lesz.

Ezt is szeretjük