Fiad vagy lányod születik?

4 ősi módszer, amivel megjósolhatod

Kíváncsi vagy, hogy fiad vagy lányod születik? Már az ultrahangos vizsgálat előtt megtudhatod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legbiztosabb módszer a leendő csemete nemének megállapítására az ultrahangos vizsgálat, de ehhez várnod kell a várandósságod 16. hetéig. Ám ha türelmetlen vagy, néhány módszerrel megpróbálhatod kideríteni az igazságot.

Nemcsak a nagymamák ősi praktikái segíthetnek, mivel az emberek oldalát már évezredekkel ezelőtt is furdalta a kíváncsiság, ezért rengeteg népi megfigyelésre is támaszkodhatsz.

Természetesen a különböző módszerekben nem érdemes teljesen megbíznod, hiszen akár ellentétes eredményt is hozhatnak. De a várakozás heteiben jó szórakozás lehet a jóslatok kipróbálása.

Összeszedtünk neked négyféle ősi babonát, melyek segítségével jó eséllyel kiderül, vajon fiad vagy lányod születik-e hamarosan.

Kínai naptár

Már hétszáz évvel ezelőtt, a keleti kultúrában is erősen foglalkoztatta a leendő édesapákat és édesanyákat születendő babájuk neme.

A legenda szerint egy XIII. századi tudós megfigyelésén alapul a naptár, mely amúgy nemrég került elő egy kínai császár sírjának feltárásakor. A mai napig megtekinthető az eredeti táblázat a Kínai Természettudományos Múzeumban, de természetesen online változata is létezik.

Az elmélet lényege, hogy bizonyos időszakokban csak fiú, míg máskor csak lány foganhat. A leendő édesanya korából és a megtermékenyülés hónapjából 90%-nyi biztonsággal megállapítható vagy éppen előre megtervezhető a baba neme. Főleg a korabeli Kínában nem egyszer élet-halál kérdés volt a fiú utód megszületése.

Hold-jóslás

Már a középkorban nagy hangsúlyt helyeztek a tudósok az égitestek mozgásának megfigyelésére. Természetesen a fogantatással és a születéssel is keresték a kapcsolódási pontokat. Arra jutottak, hogy ha azon a bizonyos napon férfias jegyben tartózkodik a Hold, akkor nagy valószínűséggel fiú lesz a baba, míg a nőies minőségek az X kromoszómáknak kedveznek. Tehát a Kos, Ikrek, Oroszlán, Mérleg, Nyilas és a Vízöntő jegy a korabeli asztrológusok szerint trónörököst jelez, míg a Bika, Rák, Szűz, Skorpió, Bak vagy a Halak jegyben tartózkodó Hold egy kis hercegnővel bővítheti a családot.

Népi megfigyelések

Egyes magyar népi hagyományok szerint a kismama rezdüléseiből, testének, ízlésének megváltozásából is kiolvasható a kérdésre a válasz. Mindez többé-kevésbé a gyakorlatban is igazolódott: az édesanyák esküsznek rá, hogy már a reggeli rosszullétek is árulkodók lehetnek. Fiú magzatoknál ritkább a reggeli gyomorliftezés, míg lány magzatoknál állandó kísérője lehet a kismamák napjainak.

A pocak formája szintén jó kiindulási alap: ha főleg a hasadra hízik, és hegyes a pocid, az inkább kékre fesd a gyerekszobát. Ha a csípődre mennek a pluszkilók, és úgy érzed, napról napra szélesebb vagy, akkor a rózsaszín holmikat részesítsd előnyben. Fiúra utalhat, ha a lent van a hasad, míg lányra, ha magasabban, szinte már a bordáid alatt kezdődik.

A kívánósság sem elhanyagolható jósmódszer: ha az édességeket részesíted előnyben, nagy valószínűséggel kislányt hordasz a szíved alatt, ha pedig inkább a sósat kívánod, kisfiad lesz. Az arcodat ugyancsak érdemes tüzetesen megvizsgálni: a kisimult, ragyogó bőr egy kis trónörököst jelezhet, míg a pattanások és a májfoltok X kromoszómákra utalnak.

A kismama kedélye is döntő: a vidám, kiegyensúlyozott nő kislányra számíthat, a borongósabb hangulat fiút ígérhet.

Ingajóslás

Az ezoterikus módszerek közül talán a legvitatottabb az ingajóslás, mégis sokan kétkedés nélkül elhiszik az eredményt. Az elmélet szerint az ingát a tudatalattit átható kozmikus energiák irányítják, ezért a tévedés vagy a véletlen lehetősége szinte teljesen kizárható.

Te is kipróbálhatod ezt a módszert, de szakember segítségét is kérheted. Az erre szakosodott boltokban rengetegféle ingából választhatsz: léteznek már ásvánnyal vagy például mustármaggal feltöltött fajták is. Ha nem akarsz venni, akkor egy láncra lógasd fel a jegygyűrűdet - vagy bármilyen gyűrűt, ami aranyból készült -, és azzal próbáld meg a jóslást. A körkörös ingamozgás kislányt ígér, míg ha jobbra-balra kileng az inga, akkor kisfiad lesz.

Ezt is szeretjük