2 gyerek, aki emlékezett az előző életére - Mi történt velük korábban?
Borzongató, egyben érdekes is az előző életére emlékező gyereket figyelni.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Különös élmény, egyben borzongató is lehet szülőként átélni, amikor a gyerek fejében felrémlik valami az előző életéből, és mesélni kezd róla.

Sokak számára halandzsának vagy játéknak tűnik az ilyesmi, ám ha egy kicsit figyel az ember, észre vehet olyan részleteket vagy furcsán pontos adatokat, amiket a gyerek máshonnan nem, csak valóban az előző életéből tudhat.

Az emlékező gyerek olyan személyekről, helyekről beszél, akik és amelyek az ő életében nem fordulnak elő, innen ismerhető fel elsősorban, hogy egy másik élet emlékei törhettek elő. Jellemzően hat-hét éves korig fordul elő ilyesmi, ezoterikus nézetek szerint ugyanis ettől a kortól már fakulni kezdenek az előző élet emlékképei.

Az alábbi két történet két megtörtént eset a világból. Két kisgyereké, akik egy napon emlékezni kezdtek, megdöbbentve ezzel a családjukat és a körülöttük lévőket.

Shanti Devi története

1930-ban egy indiai négyéves kisgyerek, Shanti Devi minden előzmény nélkül elkezdett mesélni emberekről, ruhákról, ételekről, akiket és amelyeket nem ismerhetett. Szülei értetlenkedve hallgatták.

Shanti Devi azt mesélte, Lugdinak hívják, és Muttrában élt korábban. Szavai azért is voltak meghökkentőek a szüleinek, mivel a kicsi abban a dialektusban beszélt, amit ott volt jellemző.

A család el is látogatott a 128 kilométerre eső településre, ahol is a gyerek felismerte néhai férjét, és számos közös emlékük is eszébe jutott. Otthonukban remekül kiismerte magát, még azt a helyet is megjelölte, ahol halála előtt pénzt rejtett el.

Ügyének vizsgálatára bizottságot alakítottak, amely megállapította, hogy nincs szó csalásról, és a gyerek valóban ismeretében van mindannak, amit elmondott. Shanti Devi története ma már világszerte ismert, még dokumentumfilm is készült róla.

Imad Elawar története

A libanoni Imad Elawar ötévesen, hasonlóan az előző kisgyerekhez, megdöbbentette szüleit, amikor előző életéről kezdett mesélni. Már egész kicsi kora óta emlegetett ismeretlen neveket, egyéves korában a Jamileh és a Mahmoud neveket mondta ki először. Szüleinek akkor vált különösen furcsává a helyzet, amikor Imad egy napon megállított az utcán valakit, akiben néhai szomszédját vélte felismerni.

Emlékezéseiről felvételeket készítettek, majd felkeresték a falut, ahol elmondása szerint korábban élt, hogy megpróbálják felkutatni, hol lakhatott, és kié lehetett a két név, amelyeket említett, hogy bizonyíthassák, emlékei valóban előző életéből származtak. Sikerrel jártak, Imad több fotót is felismert korábbi nagybátyjáról, Mahmoudról, illetve a szeretőjéről, Jamileh-ről. Még arra is emlékezett, hol helyezkedett el az ágya a házban végzetes betegsége idején.

Ezt is szeretjük