Egy kicsi, egy kamasz: milyen családi program köti le és szórakoztatja mindkettőt?

A jó programot megtalálni egyáltalán nem könnyű, de nem is lehetetlen kihívás.

Családi programok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sok mindent lehet sorolni, mi kovácsol családot egy anyából, egy apából és a gyerekeikből. A szeretet mindenképpen a legfőbb pillér a kapcsolatban, de a beszélgetés, összetartás, közös nevetés is a legfontosabb dolgok közt szerepel, ahogyan a vidám, közös élmények is.

Ilyen élményeket részint a kinti, valahol együtt töltött idő alatt is szerezhet a család. Ha azonban az egyik gyerek több mint 1-2 évvel idősebb a másiknál, nem egyszerű olyan programot találni, ami mindkettőjük számára kellemes, izgalmas, élvezhető lesz, ezáltal jó élményt, jó emlékeket szerez.

Hol érzi jól magát egy kamasz és egy 5-9 éves egyidőben?

Néhány olyan ötletet adunk, ahová bátran elindulhat a család, és senki sem fog unatkozni. A mozit, az éttermet, a fagyizót, mivel kézenfekvő, és hamar kiaknázott lehetőséggé válik, kihagyjuk.

Állatkertek, vadasparkok, vízi- és trópusi élővilág  - az érdekes állatokat mind a kisebb, mind a nagyobb gyerekek érdeklődéssel figyelhetik. Azonban nemcsak a budapesti, Fővárosi Állat- és Növénykert az, ahová el lehet menni. Ha az megvolt, a budatétényi Tropicariumba is érdemes elmenni, ahol különösen a víz alatti folyosó, de a különleges állatok is elnyerhetik a kicsik tetszését. Veresegyházon aranyos mackókat nézhetnek a gyerekek a Medveotthonban, több mint 50 állatfajjal, állatsimogatóval, kalandparkkal várja a családot a Budakeszi Vadaspark, de a kecskeméti, veszprémi és nyíregyházi állatpark is célba vehető.

Lovas programok - A gyerekek zöme imádja a lovakat, és Budapest környékén van is lehetőség megcsodálni őket, illetve lovagolni. Az az ideális, hiszen kicsi és nagy gyerekkel érkezik a család, ha pónik és nagyobb lovak is vannak. Szentendrén célba vehető a Monostori Lovas Farm, ahol ezek a lehetőségek adottak.

Gyerekek számára érdekes tudomány - kisebbek és nagyobbak is élvezettel figyelhetik a különféle, számukra érdekes, látványos formában tolmácsolt tudományos érdekességeket. A Csodák Palotája így aztán egy nagyszerű választás lehet.

Egy kis mozgás - A gyerekek szinte szomjazzák a kalandot és a kihívásokat, és nagy a mozgásigényük, ezért a falmászás egy jó kis program lehet a családnak. Nem is kell messzire menni fővárosiként: a Váci úti lehetőség, a Boulder Club igazi sziklafalat imitáló felületet nyújt, ahol kis kapaszkodók segítségével próbálhatják ki magukat a gyerekek.

Melyik keresztnév jelenti, hogy szerencse fia? Tippelj most

Kvíz!

Elolvasom
Ezt is szeretjük