Így nem véd a citrom a megfázástól: egy dolog, amit sokan elrontanak

Hiába kerül valódi citrom az asztalra, ha erre az apróságra nem figyel oda senki.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Számtalan módját ismerheted az immunerősítésnek, a megfázás kivédésének, köztük a citrom C-vitamin-tartalma miatti kedvező hatását is, ám a savanyú gyümölcs nem húz a család köré védőpajzsot, hacsak nem figyelsz oda valamire.

Mire kell figyelni?

Vannak, akik szeretik a meghámozott citromkarikákat mézbe mártogatni, majd csemegeként fogyasztani, de még többen szeretik teába tenni, hiszen mi más eshetne igazán jól a hideg időben, mint egy csésze forró citromos tea.

Arról azonban sokan elfelejtkeznek, vagy éppen nem is tudják, hogy a citrom aranyat érő C-vitaminja nem bírja a magas hőhatást, ezért megsemmisül, ha a forró teába kerül. Ugyanezért van az is, hogy a C-vitamin-tartalma miatt kedvelt csipkebogyótea is áztatással, és nem forralással készül.

A C-vitamint elpusztító hőfok a 40 fok. Mindenképpen meg kell várni, hogy a forrásban lévő teavíz visszahűljön, és csak ha már langyos, akkor beletenni a citrom levét. Így megőrizhető a citrom C-vitamin-tartalma, és hatékonyan bevethető a megfázásos megbetegedések ellen.

Lelki gondja van?

A vissza-visszatérő megfázás lelki problémára utalhat a gyereknél. Kattints még ilyen vészjósló jelekért!

Ezt is szeretjük