Facebookos lájkokkal szereztek maguknak cicát a gyerekek

A két apróság 117 ezer lájkot gyűjtött be, így ma már egy egykori menhelyi jószág büszke gazdái.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Facebook révén tett szert macskára két gyerek, a kétéves Evelyn Urbano és hétéves bátyja, Remi Urbano az Egyesült Államokban, miután apjuk, Dan Urbano fogadott velük, hogy még ezren sem fogják lájkolni a macskáért könyörgő fotójukat.

Így kell ezt csinálni

117 ezren kattintottak a kedvelem felületre, így az apának nem maradt más választása, mint beadni a derekát és engedélyezni, hogy két csemetéje macskával gazdagodjon.

A gyerekek a következő felirattal fotóztatták le magukat: Hé, Facebook! A húgom és én nagyon szeretnénk MACSKÁT! Papa azt ígéri, hogy kaphatunk egyet, ha kapunk ezer lájkot! Kérünk, kedveld ezt a képet! Köszönjük!

A fotót a gyerekek anyja töltötte fel a világhálóra. Mint később elmondta, osztotta férje visszhangtalanságra számító jóslatát, aztán valósággal sokkolta, hogy ennyire népszerű lett a fénykép.

A macskát egy bostoni menhelyről szerezték be, nem messze lakhelyüktől. Neve: Hairietta L. Pawturr, amelyből az "L" a lájkolást jelöli - adta hírül a brit Metro újság.

Ha engedsz a nyomásnak

A legtöbb gyerek szívesen venne magához valamilyen házikedvencet, ám a szülő nemritkán ódzkodik ettől - holott egy ilyen kis jószág a maga módján neveli a csemetét. Mostanra sokszorosan bebizonyosodott, hogy az, aki valamilyen állattal vagy állatokkal nő fel, sokkal inkább képes harmóniában élni mindenkori környezetével, ami a boldogulás egyik kulcsa.

7 gyerekbarát kisállat, amit lakásban is tarthatsz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ám ha az Urbano-szülők jó példáján felbuzdulva engednél a nyomásnak, mérlegelned kell azt is, hogy körülményeitek függvényében milyen állat való nektek leginkább, és mit tehettek azért, hogy élete során mindvégig kiegyensúlyozott és egészséges legyen.

Felelősség - Először is ismerd meg a kisállat igényeit, hogy eldönthesd, tudod-e vállalni a róla való gondoskodást egész életén keresztül.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Szeretet - Az állatok nagyon sok szeretet tudnak adni, de ők maguk is szeretetre, gondoskodásra éhes lények. Mivel azonban kiszolgáltatottak nekünk, embereknek, a mi feladatunk, hogy boldoggá tegyük őket - aminek a legjobb módja a velük való szeretetteljes foglalkozás.

Táplálás - Akármilyen állatotok is van, tudnod kell, hogy mi az ideális táplálék a számára. Az állatoknak - ugyanúgy, mint az embereknek - szükségük van bizonyos tápanyagokra ahhoz, hogy szépen fejlődjenek, egészségesek legyenek és sokáig éljenek.

Mozgásigény - Az állatoknak lételeme a mozgás. A lakásban tartott kisállat helyét úgy kell kialakítani, hogy lehetősége legyen a mozgásra, de búvóhelye és játékai legyenek - ez valamennyi fajra vonatkozik. A lakásban tartott kutyát naponta legalább kétszer, de a kertben élőt is rendszeresen ki kell vinni. Számos mozgásformát űzhet a kutya és a gazdi együtt - futás, biciklizés, úszás, de egy közös kirándulás is jó ugyanolyan jó lehet.   

Egészség - Ahogy a gyerekeknek, úgy az állatoknak is szüksége van rendszeres orvosi ellenőrzésekre, védőoltásokra, és ha megbetegszenek, a megfelelő kezelésekre - így időnként állatorvoshoz kell vinnetek kedvenceteket.

Utódok - Nemcsak az állatodért, de annak született utódaiért is felelős vagy. A legjobb, ha az orvos ivartalanítja kedvenceteket. Ráadásul így az nem fog elcsatangolni, ezáltal pedig a sérülés, betegség esélye is kisebb - akár évekkel nőhet az élettartama.

Balra: Remi a cicával, jobbra: a testvérek most boldogok

Környezet - Fontos, hogy az állat jól érezze magát, de az is, hogy viselkedésével ne zavarjon másokat. Ha a kutya mellett döntötök, a kutyaiskolák segítenek abban, hogy négylábú barátotok elsajátítsa azokat a viselkedésformákat, amelyek révén alkalmassá válik a környezetével való együttműködésre és együttélésre.

Ha többet szeretnél tudni arról, miként lehettek még jobb gazdijai kedvenceteknek, nézd meg a Magyar Állateledel Egyesülés megbízásából készült oktatóvideót!

Fotók: Facebook, Daily Mail

Ezt is szeretjük