Öröm látni, milyen vagány kisfiú lett belőle: szívszorítóan kezdődött a boszorkánygyermek története
A kisfiú élete hajszálon múlt, mára viszont boldog, vagány kisgyerek lett.

coverfoto-kisfiu
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hope, azaz Remény. Így nevezték el a nigériai Akwa Ibom nevű faluban talált kisfiút, akit magára hagyva, a kiszáradás és az éhhalál küszöbén mentettek meg 2016 januárjában. A kisfiú akkor kétéves volt, de aprócska, beteg és borzasztóan sovány. Családja kirekesztette, mert szülei boszorkánynak hitték őt.

Nyolc hónapig járta az utcákat magányosan. Szívszaggató története akkor vett fordulatot, mikor egy dán nő, a segélyszervezeti önkéntes, Anja Ringgren Loven a segítségére sietett. A gyenge, magára hagyott kicsi azonnali orvosi segítséget kapott. A dán nő szárnyai alá vette, és attól kezdve fiaként nevelte a gyereket.

1

A Remény név a legtökéletesebb választás volt, hiszen ez a kisgyerek a csodával határos módon vészelte át a több hónapos kirekesztettséget. Az utolsó pillanatban találtak rá, de idővel eljött a nap, hogy újra tudott mosolyogni, megerősödött, súlya is gyarapodott, és annak rendje-módja szerint cseperedni kezdett.

2

Látván a kisfiú 2018-as fotóit, öröm járja át az ember szívét. A kis Hope vagány kisfiúként éli napjait. Óvodás, vidám, és ragyogó szemekkel mosolyog a kamerába. Ha ránézünk, szinte el sem hisszük, milyen tragikusan indult az élete.

4

Anja pedig nagyon büszke rá:

- Mindennap, amikor Hope hazajön, úgy járunk-kelünk majd, mintha csak egy király lenne! - írta a dán megmentő Facebook-oldalán.

- Amikor először a karomban tartottam ezt a kisfiút, haldoklott. Biztos voltam benne, hogy nem fogja túlélni. Ma ő a legegészségesebb. Erős, intelligens, szerető és gyönyörű kisfiú - fogalmazta meg Anja gondolatait egy korábbi interjúban.

Ezt is szeretjük