Immunerősítő teák, melyeket gyerekeknek is lehet adni: természetes pajzs a betegség ellen

Az ősz beálltával jól jön egy kis immunerősítés. A gyerek is szeretni fogja ezeket a teákat.

kislany-teazik
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tagadhatatlanul egyre hűvösebb van, de, hogy megóvd a gyereket a megfázástól, nem elég csupán alaposan felöltöztetned. Fontos, hogy belül is felvértezd a betegség ellen, különösen, mivel közösségbe, óvodába, iskolába jár, ahol könnyen elkaphat valamit a többiektől.

A vitamindús táplálkozás lehet az egyik fegyver a kezetekben, a másikat pedig az immunerősítő teák jelenthetik, melyek belső pajzsként védik meg őt. Bár sokan azt hinnék, a különböző teák íze nem lenne a gyerek kedvére való, mivel izgalmasabb ízük és színük van a víznél, jó eséllyel mégis elnyerik a tetszését, ezért érdemes próbálkozni.

Négy immunerősítő tea

Csipkebogyótea

A csipkebogyó C-vitamin-tartalma miatt - 200 mg/100 g - remek immunerősítő, de elkészítése trükkös: nem szabad forró vízbe tenni, mivel akkor a C-vitamin-tartalma elvész. Négy-öt órára kell szoba-hőmérsékletű, 5-6 dl vízbe áztatni a kissé összenyomott, 9-10 gramm mennyiségű bogyót, és már fogyasztható is a tea. Öt-hat hónapos kortól adható a gyerekeknek.

Hársfatea

Cseranyagtartalma révén jó segítség az immunerősítésben a hársfatea, mely már öt-hat hónapos kortól adható a gyerekeknek. 20-22 gramm szárított hársfavirágot 5-6 dl forrásban lévő vízbe téve készítsd el a hársfateát, hűtsd vissza, és adhatod is a kicsinek.

Gyömbértea

A gyömbértea különleges ízű, finoman csípős, de részint emiatt is van immunerősítő hatása. A benne lévő gingerol és shogaol felpezsdítik a vérkeringést, így védenek a kórokozóktól.

Minél tovább ázik, az íz annál erősebb lesz, erre, ha a gyereknek adnád, figyelj. Gyömbérteát kilenc hónapos kortól lehet adni, természetesen eleinte nagyon gyengét kell készíteni. 6 dl vízhez adj két-három teáskanálnyi gyömbért, amit nyomj át fokhagymanyomón.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ánizstea

Igazi őszi-téli illata és finom íze van az immunerősítő ánizsteának, melyet már akár öt-hat hónapos kortól is lehet adni a gyerekeknek. Háromcsészényi ánizstea készítéséhez 6 dl vizet forralj, és adj hozzá két teáskanál apróra tört ánizst. Pár perc után le kell szűrni, majd, ha ihatóra hűlt, adhatod is a gyerkőcnek.

Ezt is szeretjük