8 bébiétel, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot
A legnépszerűbb bébiételgyártók termékeit vizsgáltuk, a helyzet egész jó.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Világos, hogy minden anyuka a legjobbat szeretné kisbabájának, ezért attól a perctől fogva, hogy a hozzátáplálással már nem csupán anyatejet kap a kicsi, a legváltozatosabban próbálja összeállítani a baba étrendjét, hogy az finom és egészséges ételeket tartalmazzon.

A körültekintő választás annál is inkább fontos, mivel annak ellenére, hogy a különféle márkák kínálnak azonos ízkombinációkat, távolról sem ugyanazokat az összetevőket tartalmazza két, más-más gyártótól származó bébiétel.

Érdemes megfigyelni azt például, hogy a bébiételben mennyi cukor van, ugyanis a hozzáadott cukor, még ha finomabbá is teszi a bébiételt, nem egészséges.

A gyerekétrendből minél inkább ki kell szorítani a cukorfogyasztást, ugyanis az elhízáshoz, illetve cukorbetegség kialakulásához vezethet. Egy pici baba ételébe pláne nem való a hozzáadott cukor, ám sajnos ezt nem minden gyártó veszi komolyan.

Az alábbiakban olyan bébiételeket veszünk sorra, melyek címkéjük alapján nem tartalmaznak cukrot, ám tartalmuknak köszönhetően van némi természetes cukortartalmuk. Az ilyenek közül is érdemes azt megvenned, amelyik a legalacsonyabb cukortartalmú, hiszen akkor is cukorról van szó, ha az nem hozzáadott.

Négy gyártótól két-két ízt, egy zöldséges-húsost és egy gyümölcsöst vizsgálunk meg abból a szempontból, melyik mennyi cukrot tartalmaz, így a legközelebbi bébiétel-vásárláskor már te is tudatosabban választhatsz. A bébiételeket cukortartalmuk szerinti csökkenő sorrendben láthatod egymás alatt.

Zöldséges-húsos ételek

Hipp - Sütőtök pulykahússal, öt hónapos kortól

A Hipp bio bébiételeket gyárt, ami egy nagy előny, ám annak ellenére, hogy az ember azt hinné, egy húsos étel nem tartalmaz cukrot, mégis van benne. Egy üveg ebből az ízesítésből 5,5 gramm cukrot tartalmaz.

Babylove - Zöldséges rizs csirkehússal, 4 hónapos kortól

Egy üveg a Babylove húsos-zöldséges bébiételből, mely 190 grammos, 5,3 gramm cukrot tartalmaz.

Kecskeméti - Sütőtök csirkehússal, öt hónapos kortól

A Kecskeméti húsos bébiétel 2,7 gramm cukrot tartalmaz, sokkal kevesebbet, körülbelül felét, mint a Hipp húsos-zöldséges bébiétele.

Babydream - Sütőtök rizzsel és csirkével, négy hónapos kortól

Az abszolút nyertes az egyik drogérialáncolat saját márkája, a Babydream bio húsos menüje, mely 0,82 gramm cukrot tartalmaz, tehát több mint ötödét, mint a Hipp vagy a Babylove hasonló ízű bébiétele, és harmadát a Kecskemétiének.

Gyümölcsös bébiételek

Hipp - Őszibarack almával, négy hónapos kortól

Ez a bio Hipp bébiétel üvegenként 20,7 gramm cukrot tartalmaz, ami elég magas, hiszen maga az üveg 190 grammos.

Babydream - Alma őszibarackkal, négy hónapos kortól

A Babydream azonos ízű gyümölcsös bébiétele 12,7 gramm cukrot tartalmaz, így a Hipp vele szemben elveszítette a versenyt, 7 gramm a különbség.

Babylove - Alma-sárgabarack, 4 hónapos kortól

A 190 grammos Babylove gyümölcsös bébiétel 9,3 gramm cukrot tartalmaz, nagyjából 3 grammal kevesebbet, mint a Babydream.

Kecskeméti - Alma-őszibarack, négy hónapos kortól

A gyümölcsös Kecskeméti bébiétel 8,2 gramm cukrot tartalmaz, így a gyümölcsös bébiételek cukortartalomra irányuló rangsorolását ez a bébiétel nyerte meg.

Ezt is szeretjük