5 szuper babakocsis kirándulóhely Magyarországon: akadálymentesek, és nincs nagy tömeg
Az alábbi kirándulóhelyek babakocsival és hordozóval is könnyen bejárhatóak.

GettyImages-508937025
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Attól még, hogy baba érkezik a családba, nem kell lemondani a túrázásról és természetjárásról. Mi több, a kicsik nagyon szeretnek a friss levegőn lenni, nagyokat szundítanak a babakocsiban és a hordozókendőben, vagy kíváncsian kémlelik a számukra még idegen, ám gyönyörű természetet.  

A túraútvonalak, tanösvények és kirándulóhelyek között is találni olyat, melyek a kisgyermekes családok számára sem jelentenek akadályt, hiszen babakocsival is könnyen bejárhatóak, mi több, a pár éves tesó és az egész család számára is élvezetesek lesznek.

Babakocsis kirándulóhelyek

Nem csak a gyerkőcöknek, a szülőknek is jót tesz a friss levegőn való sétálás, hiszen amellett, hogy a természetjárás során az ember lelkileg és testileg feltöltődik, a családot is közelebb hozza egymáshoz. Hogy egyszerűbb legyen a tavaszi kirándulás megszervezése, összegyűjtöttünk öt szuper kirándulóhelyet, ahová gyerekkel, babakocsival is érdemes elmenni.

GettyImages-860184338

Gödöllői Erdészeti Arborétum

Budapesttől nem messze, Gödöllő és Isaszeg között található a Gödöllői Erdészeti Arborétum, amely több mint 130 hektáron terül el. Nagy részén aszfaltozott út és füves ösvény vezet végig, így babakocsival vagy biciklivel is könnyen járható, valamint kisgyermekes gyalogtúrára is alkalmas. Az út hossza 4 kilométer, az erdei, különleges fákkal és növényzettel tarkított területen pedig játszóteret is kialakítottak a kicsik számára. Ingyenesen látogatható a hét minden napján 8 és 16 óra között.

gödöllő-facebook
Fotó: Facebook/Gödöllői Erdészeti Arborétum

Budakalász, Omszki-tó

A fővárostól északra, Budakalász határában fekszik az Omszki-tó. Az Omszk-park közepén levő tó valamikor kavicsbánya volt, majd pihenőparkká alakították át a bányászat felhagyása után. A köré épített rekortán futópálya remek kikapcsolódást, piknikezési és sportolási lehetőséget kínál a hét minden napján az odalátogatóknak, valamint a sporbabakocsis szülőknek is, miközben csodás kilátás nyílik a tóra. 

omszki-
Fotó: Indafoto/ati51

Kőszegi-hegység, Hétforrás

A Hétforrás a Kőszegi-hegység legismertebb forrása, amelyet a hét magyar vezérről neveztek el. A Kincs-pihenőtől nagyjából három kilométeren keresztül betonút vezet a forrásig, így babakocsival, gyalogosan is könnyen látogatható, a tájékozódást pedig táblák segítik. Egész évben szabadon és ingyenesen vehető igénybe.

A cikk az ajánló után folytatódik

Károly-kilátó Sopron

Károly-kilátó a Soproni-hegység legnépszerűbb kirándulóhelye. Gyalogosan, babakocsival és járművel egyaránt jól megközelíthető. A parkolótól kényelmes, aszfaltos sétaút vezet a kilátóhoz a Boszorkány meseösvénnyel szegélyezve, ahol mesebeli élmények és izgalmas játékok fogadják az erdőlátogató családokat. A Lövérek kristálytiszta levegőjű erdein át elérhető többek között a Károly-kilátó, a Sörházdombi kilátó, a Várhely-kilátó, de a turistaútvonalak a pihenésre, túrázásra vágyók számára is kiváló lehetőségeket kínálnak. Hét tó, húsz patak és negyvennél több forrás várja a természet kedvelőit, a Lövérek hat kilátójáról gyönyörű panoráma nyílik a környező vidékre. Májustól reggel 9 és este 20 óra között látogatható, a belépődíj felnőtteknek 500, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 300 forint. 

33089654 997135700462682 484508294224805888 n
Fotó: Facebook/Károly-kilátó

Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény

A Vízi Sétány Poroszló mellett a tó belső területén a partvonaltól mintegy 500 méterre található. A víz fölött cölöpökre épített, a Hortobágyi Nemzeti parkhoz tartozó, másfél kilométer hosszú pallóúton kényelmes sétával vagy babakocsival, hordozóval fedezhetők fel a Tisza-tó természeti értékei. Az útvonalon két madárvárta, egy pihenősziget, valamint egy 10 méter magas megfigyelőtorony is található, így a nagyobb testvérek sem unatkoznak majd a séta közben. Április és október között látogatható, felnőtteknek 1800 forintért, 3-18 éves kor között 1200 forintért, 3 év alattiaknak pedig ingyenesen.  

31956098 2013542118860767 3186000903312244736 n
Fotó: Facebook/Tisza-tavi Vízi Sétány

Budapest-közeli kirándulóhelyek

Elmondjuk, hogyan közelíthetők meg legkönnyebben ezek a helyek, és hova mennyibe kerül a belépő, így máris könnyebb lesz megtervezni a kiruccanást!

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük