Befolyásolható a baba neme? Az együttlét időpontjától is függhet, hogy fiú vagy lány lesz

70%-os eséllyel befolyásolható a baba neme ezzel a módszerrel.

baba-testver-anya
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tudjuk, hogy a baba nemét az apától származó X, illetve Y kromoszóma határozza meg, mivel az édesanyától csak X kromoszómát örökölhet a kicsi. Bár a tudomány ma már képes rá, hogy például a lombikprogram révén előre meghatározott nemű baba születhessen, ám etikai okok miatt erre hazánkban nincs lehetőség. Sőt a 12. hétig akkor sem mondhatják el a szülőknek a születendő baba nemét, ha a genetikai vizsgálatból már látható, hogy fiút vagy lányt várnak.

Ugyanakkor, ha a családban már van például egy vagy két fiú, valahol mégis jogos és természetes a szülők igénye, hogy szülessen kislányuk is, hiszen másfajta kapcsolatot, kötődést jelent.

Befolyásolható a baba neme?

Ha valaki szeretné óvatosan befolyásolni a baba nemét, egy egyszerű számítással 70%-os eséllyel sikerülhet. A módszer az együttlét időpontjának tervezésén alapul. Megfigyelték, hogy az X kromoszómát hordozó hímivarsejtek laposabb fejűek, lassabban úsznak, ugyanakkor hosszabb életűek - köszönhetően annak, hogy jobban tűrik a női szervezetben lévő savas közeget. Ha közülük termékenyíti meg egy a petesejtet, a baba lány lesz. Velük szemben az Y kromoszómát hordozó hímivarsejtek hegyesebb fejűek, minek köszönhetően gyorsabb mozgásra képesek, ám savas közegben két napon belül elpusztulnak. Ha közülük ér egy előbb célba, a baba fiú lesz.

A tüszőrepedés napján, vagy előtte?

Az X és az Y kromoszómát hordozó hímivarsejtek eltérő tulajdonságait érdemes összehangolni a peteérés időpontjával, illetve az együttlét időpontjának tervezésével. A termékeny napokat a legtöbb nő észreveszi a hüvelyváladék állapotának változásából: ilyenkor nyúlósabb, leginkább tojásfehérjére emlékeztető állagúvá változik. Ahhoz azonban, hogy a peteérés napra pontosan megállapítható legyen, általában ovulációs tesztre van szükség, mellyel pár hónapon át érdemes megvizsgálni, hogy a ciklus hányadik napján van tüszőrepedés.

Ha a tüszőrepedés napja előtt 72-48 órával van együtt a pár, nagyobb az esélyük rá, hogy kislányuk születik, hiszen az X kromoszómát hordozó hímivarsejtek tovább élnek az anyai szervezetben. Ők képesek két-három napon át várakozni arra, hogy a petesejt kiszabaduljon a petefészekből, és megtermékenyítsék azt. Ha azonban pont az ovuláció napján történik a szeretkezés, úgy arra lesz nagyobb az esélyük, hogy kisfiuk születik, hiszen az Y kromoszómát hordozó hímivarsejtek gyorsabban érkeznek meg a megérett petesejthez.

A cikk az ajánló után folytatódik

Lányos szülő? Fiús szülő?

A módszer ugyan messze nem tökéletes, de a párnak körülbelül 70% eséllyel születhet így a kívánt nemű gyermeke. Lehet természetesen morális vagy akár vallási vitákba is bocsátkozni azzal kapcsolatban, hogy az embernek joga van-e befolyásolni születendő gyermekének nemét, de az tény, hogy bár jó például fiús szülőnek lenni, azért a legtöbb ember vágyik rá, hogy megtapasztja milyen érzés a lányos anyának/apának lenni. Ugyanakkor igaz, hogy mindez addig fontos, amíg megszületik a baba, utána általában jelentőségét veszti, és akár fiú vagy akár lány, a szülők örülnek neki.

8 kolinban gazdag étel kismamáknak

Ha a várandós anyák a terhesség során kolinban gazdag ételeket fogyasztanak, az a kisbabáik számára rendkívül hasznos kognitív előnyökkel jár majd.

Forrás: tervezettbaba.hu

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük