Te is nagyon könnyen elkészítheted a legjobb ajándékot a család számára
5+1 egyszerű tipp, amit ha követsz, nem ronthatod el! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy személyre szóló ajándék, amelyen a család legifjabb tagja szerepel, mindenkinek megdobogtatja a szívét. Az ember szívesen veszi körül magát a kicsikről készült fotókkal. Csinálhatsz ezer fotót, a tökéletest valószínűleg nehéz lesz kiválasztani. A profi, stúdiós fényképezés nagyon költséges, ráadásul számos gyerek habitusa nem teszi lehetővé az ilyen fotózást. Az idegen környezet és a megszokott menetrendtől való eltérés a legtöbb apróságot kizökkenti a nyugalmából.

Nézd meg, mik a Cewe, Magyarország piacvezető fotókidolgozó cégének titkos trükkjei ahhoz, hogy igazán szépek legyenek a babafotóid! Otthon is lehetséges a magazinokból ismert, csodás babafotókhoz hasonlót elkészíteni.

Teremtsd meg a környezetet

A  gyerekekre az élénk színek kifejezetten fejlesztő hatással vannak, a babafotókon azonban a pasztellszínű enteriőr sokkal jobban megmutatja a természetességüket. A híres gyermekfotósok is maximum egy-két színnel, azoknak is legfeljebb három tónusával dolgoznak.

A környezet kialakításakor nem elég leteríteni a kiságyat egy szép lepedővel, mert a rácsok, a bútorok mind-mind a kép részei lesznek. A legjobb az, ha kiválasztasz egy nagyobb méretű, puha takarót, és az egyik szélét felcsipeszeled egy magasabb pontra úgy, hogy onnan a kétharmada lágyan omoljon le a fotózási területre. Mellé jöhetnek a színben harmonizáló kellékek, lehetőleg olyan játékok is, amelyek garantálják a mosolyt.

Nem kell elkapkodni

Az apróságok semmit sem utálnak jobban, mint a sürgetést. Nem kell a fotózást egy óra alatt megvalósítani, hiszen szinte biztos, hogy pont abban az időszakban történik valami váratlan. Légy türelmes, mert a rossz hangulat átragad a kicsikre is.

Legalább egy napot szánni kell a fényképezésre. Így ráadásul a másik mumus, az átöltözés sem kerül sorra olyan gyakran, hogy kizökkentse a babát a béketűréséből. A gyereknek meg kell szoknia az új környezetet - játsszon, érezze magát benne otthonosan, te pedig mindig légy résen, hogy mikor van alkalmas pillanat.

Helyezkedj a baba perspektívájába

Itt az idő, hogy beleereszkedj az apróságok világába! Hasalj, térdelj, mássz vele, ha kell. Akár játszanak, akár alszanak, az ő perspektívájukban készült fotók sokkal megkapóbbak lesznek, nem mellesleg a háttér is így fog érvényesülni.

Használj természetes fényeket

Ősszel és télen ez nem könnyű, mégis a természetes világításra kell törekedni. A közvetlen vaku használatát kerülni kell, hiszen az a babák finom bőrét átvilágítja, pirosas, lilás tónust eredményezve a képeken. A nagyobb gyerekeknél a vaku - különösen közeli háttérnél - gyakran fej- és testárnyékot okoz, és túl világossá teszi az arcocskákat, ráadásul zavarja is a kicsiket.

A baba bőrén megcsillanó szűrt napfénynél nincs szebb, ezt vedd figyelembe a helyszín kiválasztásakor is. Ha erre nincs lehetőség, akkor is indirekt megvilágítással és vakuhasználattal próbálkozz.

Ne ess túlzásba

Légy spontán! Jó, ha van elképzelésed, hogy milyen fotókat szeretnél, de a kicsiket nem lehet pozitúrákba beállítani, folyton szólongatni. Ahogy tesznek-vesznek a kialakított környezetben, úgy is nagyon édesek lesznek, és elégszer néznek majd rád, a kamerába.

Az alvós fotót a megszokott alvásidőben, a mélyalvás szakaszában - elalvás után körülbelül 20 perc, az egyenletes légzés és ernyedt test jelzi - valósíthatod meg. Az altatásra már a fotózás helyén kerüljön sor, és abban az öltözetben, amelyben le szeretnéd kapni a kicsit.

A tipikus fotópóz eléréséhez fektesd a hasára, a lábait fond keresztbe hátul, és told a popsi alá. A felsőtest alatt kicsit emeld meg a takarót, például egy lapos párna segítségével, majd a karokat szintén fektesd keresztbe, és rendezd be az elfordított fej alá.

Használd fel okosan

Biztos, hogy több jól beállított kép születik, ha a tanácsokat szem előtt tartod a hétköznapi fotózások során is. A jó hír az, hogy nem muszáj választani közülük! A Cewe fotókönyvben  akár mindegyik felvétel helyet kaphat, ráadásul az ingyenes Cewe Fotóvilág program segítségével csodaszép motívumokkal, hátterekkel egészítheted ki a képet.

Számtalan forma és papírtípus közül lehet választani, a legszebb képek egész oldalakat is betölthetnek, a többiből pedig több is elfér egymás mellett - így a kevésbé jól sikerült részleteket a másik fotóval, vagy a díszítő elemekkel le is lehet takarni.

Ezt is szeretjük