Így dobj fel egy egyszerű sütőtök-krémlevest
Csak egy kis rafináltság kell hozzá!
Széll Tamás, sous-chef mutatja, hogyan csináld. (x)

Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Igen forróra sikeredtek Rihanna új fehérneműi: telt alkaton is gyönyörűen mutatnak »

Helyes kontúrozással szépen hangsúlyozható az arcforma: megmutatjuk, hogyan csináld »

Botrány a Victoria’s Secretnél: ezért nem lesz idén divatbemutató »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szülők a mindennapokban a gyors és egyszerű ételeket szeretik, de néha jól jön egy különlegesebb recept, amivel az év végi vendégségek idején lehet nagy sikert aratni. Széll Tamás sütőtökkrém levese elképesztően finom.

November 18-19-20-án a BabaMama és KidExpón Széll Tamás és Mautner Zsófi élőben főznek a családoknak. A Lidl Élménykonyhájában egészséges és izgalmas ételek készülnek majd, a változatos tízóraireceptek mellett családi ebédötletekkel és jópofa gyümölcsfaragó foglalkozással is várnak. Kedvcsináló előzetesként pedig ellesheted Széll Tamás újragondolt, őszi hangulatú krémlevesét.

Az őszi-téli időszak legnagyobb családi rendezvényén kétszáz kiállító, sztáranyukák és elismert szakértők ingyenes tanácsadásai várnak. Hagyhatsz videoüzenetet születendő gyermekednek, hozzáértők segítenek a névválasztásban, de lesz Mini me- és címlapfotózás is. Idén kiemelt hangsúlyt kapnak a biotermékek, melyekről számos standon lehet majd részletekbe menően informálódni.

A BabaMama Expo a várandósság időszakától a gyerkőcök hároméves koráig kínál tájékozódási lehetőséget a szülőknek, a KidExpo pedig a nagyobbaknak biztosít érdekes programokat és izgalmas foglalkozásokat. Értékes nyereményekből most sem lesz hiány, úgyhogy megéri előzetesen regisztrálni az esemény weboldalán!

Narancsos-gyömbéres sütőtökkrémleves sajtos pirítóssal

Hozzávalók

  • 1 db sütőtök
  • 80-100 g Confeira méz
  • fél szál póréhagyma, zöldje nélkül
  • 1 ek aprított gyömbér
  • 6 dl Pilos tej
  • 2 dl frissen facsart narancslé
  • 8 szelet bagett
  • 1 db Pilos parenyica
  • 1 db lilahagyma
  • 1 ek almaecet
  • 1 nagy csipet cukor
  • Castello só ízlés szerint

Fakultatív

  • egy csipet chili paprika
  • 80 g tökmag
  • 3-4 ek olíva- vagy tökmagolaj

A sütőtököt vágd cikkekre, távolítsd el a magjait - de ne dobd ki -, és 170 fokos sütőben süsd körülbelül 50 percig, amíg vajpuha nem lesz, és itt-ott kissé megpirul. Mielőtt feldarabolnád a tököt, jól mosd meg, mert a héját is használni fogod. Ha kész, kanállal kapard ki a puha húst, majd tedd félre. A héjat és a magokat tedd egy kisebb fazékba, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, és forrald fel. Ha felforrt, húzd félre, és hagyd ázni néhány percig, mint egy teát.

Közben mézen karamellizálj egy kis aprított póréhagymát, adj hozzá egy kevés aprított gyömbért és igény esetén egy kis chili paprikát is. Ehhez add hozzá a sült sütőtököt, szűrd rá a héjból és magból készült alaplevet és a tejet, majd ízesítsd a narancslével és sóval. Ezt forralgasd pár percig, majd turmixold teljesen simára, krémesre. Finomszűrőn mindenképpen szűrd át, hogy valóban sima és krémes legyen!

Fogyaszd forrón, a tetejét szórd meg pirított tökmaggal és pár csepp tökmagolajjal. Mindenképpen kínálj hozzá istenien megspékelt, pirított bagettszeletkéket, amiket a következő módon készíthetsz el.

A parenyica sajtot tépkedd szálaira, adj hozzá egy kis vékonyra szeletelt lilahagymát, az egészet sózd-borsozd, szórd meg egy csipet cukorral, locsolj rá egy kanál almaecetet és olívaolajat vagy tökmagolajat. A ropogós, forró bagett tetejére halmozd a pácolt sajtos hagymát.

Ezt is szeretjük