2012 legjobb zsírapasztó mozgásformái
Íme, az idei fitnesztrend-előrejelzés!

Dia


            	Walter R. Thomson Ph.D. tudományos munkája, a Fitnesz Trendek Globális Felmérése 2006 óta jelenik meg minden évben. Beszámol az aktuális év fitnesz trendjeiről és hóbortjairól. A 2012-es Top 20-as listából szemezgettünk most neked néhányat.

Walter R. Thomson Ph.D. tudományos munkája, a Fitnesz Trendek Globális Felmérése 2006 óta jelenik meg minden évben. Beszámol az aktuális év fitnesz trendjeiről és hóbortjairól. A 2012-es Top 20-as listából szemezgettünk most neked néhányat.

Dia

 	Súlyzós edzés 	A súlyzós edzés évek óta előkelő helyen tartja magát a Top 20-as rangsorban. Nem csak testépítésre, erőnövelésre alkalmas, de kiváló zsírégető sport is, sőt újabban még rehabilitációs céllal is ajánlják a könnyebb súlyokat. 	Kapcsolódó cikk: 	A leghatékonyabb zsírégető edzések - Szerintünk »

Súlyzós edzés

A súlyzós edzés évek óta előkelő helyen tartja magát a Top 20-as rangsorban. Nem csak testépítésre, erőnövelésre alkalmas, de kiváló zsírégető sport is, sőt újabban még rehabilitációs céllal is ajánlják a könnyebb súlyokat.

Kapcsolódó cikk:
A leghatékonyabb zsírégető edzések - Szerintünk »

Dia

 	Személyi edzés 	A személyi edzés az elmúlt hat évben mindig bekerült a Top 10-be. Hazánkban és külföldön is egyre nagyobb sikere van az egyéni sportóráknak. A szakképzett edzők foglalkoztatása ma már szinte minden konditerem számára fontos. 	Kapcsolódó szakértő: 	Pálos Attila - személyi edző

Személyi edzés

A személyi edzés az elmúlt hat évben mindig bekerült a Top 10-be. Hazánkban és külföldön is egyre nagyobb sikere van az egyéni sportóráknak. A szakképzett edzők foglalkoztatása ma már szinte minden konditerem számára fontos.

Kapcsolódó szakértő:
Pálos Attila - személyi edző

Dia

 	Core Training 	Az elnevezés magában foglal minden olyan edzésmódszert, mely a törzs stabilizálóját fejleszti. Az ebbe a csoportba tartozó mozgásformák javítják a testtartást és a koordinációs képességet. A dinamikus elemek segítik zsírégetést, míg a kitartott pozíciók nyújtják az ülőmunkában megfáradt testrészeket.

Core Training

Az elnevezés magában foglal minden olyan edzésmódszert, mely a törzs stabilizálóját fejleszti. Az ebbe a csoportba tartozó mozgásformák javítják a testtartást és a koordinációs képességet. A dinamikus elemek segítik zsírégetést, míg a kitartott pozíciók nyújtják az ülőmunkában megfáradt testrészeket.

Dia

 	Zumba 	Az energikusságot és kitartást igénylő táncos mozgásforma néhány év alatt meghódította a világot. 2010-ben került fel a Fitnesz Trendek Globális Felmérésének listájára, és 2012-ben már a hetedik helyen végzett. 	Kapcsolódó cikk: 	A leghatékonyabb zsírégető edzések - Szerintünk »

Zumba

Az energikusságot és kitartást igénylő táncos mozgásforma néhány év alatt meghódította a világot. 2010-ben került fel a Fitnesz Trendek Globális Felmérésének listájára, és 2012-ben már a hetedik helyen végzett.

Kapcsolódó cikk:
A leghatékonyabb zsírégető edzések - Szerintünk »

Dia

 	Jóga 	A keleti mozgásforma nem csak a lelket nyugatja meg, de a testre is jó hatással van. Ma már számos irányzatot követhetsz a Hatha jógától kezdve az Ashtangán át egészen a Bikram jógáig - ez utóbbi remek zsírégető hatású. 	Kapcsolódó szakértő: 	Diószegi Ádám - jógaoktató

Jóga

A keleti mozgásforma nem csak a lelket nyugatja meg, de a testre is jó hatással van. Ma már számos irányzatot követhetsz a Hatha jógától kezdve az Ashtangán át egészen a Bikram jógáig - ez utóbbi remek zsírégető hatású.

Kapcsolódó szakértő:
Diószegi Ádám - jógaoktató

Dia

 	Szabad levegőn 	Az elmúlt években mind nagyobb népszerűségnek örvendenek a szabad levegőn végzett mozgásformák. Amellett, hogy egy kellemes kirádulás az egész testet átmozgatja, immunrendszerednek is jót tesz a friss levegő. Ne várd meg a nyarat, akár a téli hónapokban is érdemes rövidebb kirándulásokat tenni a szabadban.

Szabad levegőn

Az elmúlt években mind nagyobb népszerűségnek örvendenek a szabad levegőn végzett mozgásformák. Amellett, hogy egy kellemes kirádulás az egész testet átmozgatja, immunrendszerednek is jót tesz a friss levegő. Ne várd meg a nyarat, akár a téli hónapokban is érdemes rövidebb kirándulásokat tenni a szabadban.

Dia

 	Spinning 	A spinning a világ egyik leghatékonyabb kardio-edzésformája. Maga az edzés is rendkívül változatos, a hegymenettől a piramisedzésen át egészen az intervallozásig szinte minden lehetőséget magában foglal. Az edzés végére meglehetősen fáradt leszel, de igen hamar elérheted alakformálással és zsírégetéssel kapcsolatban kitűzött céljaidat is.

Spinning

A spinning a világ egyik leghatékonyabb kardio-edzésformája. Maga az edzés is rendkívül változatos, a hegymenettől a piramisedzésen át egészen az intervallozásig szinte minden lehetőséget magában foglal. Az edzés végére meglehetősen fáradt leszel, de igen hamar elérheted alakformálással és zsírégetéssel kapcsolatban kitűzött céljaidat is.

Blog.hu ajánló
Szerző: Horváth Eszter
Fotó: