2012 legjobb zsírapasztó mozgásformái
Íme, az idei fitnesztrend-előrejelzés!

Dia


            	Walter R. Thomson Ph.D. tudományos munkája, a Fitnesz Trendek Globális Felmérése 2006 óta jelenik meg minden évben. Beszámol az aktuális év fitnesz trendjeiről és hóbortjairól. A 2012-es Top 20-as listából szemezgettünk most neked néhányat.

Walter R. Thomson Ph.D. tudományos munkája, a Fitnesz Trendek Globális Felmérése 2006 óta jelenik meg minden évben. Beszámol az aktuális év fitnesz trendjeiről és hóbortjairól. A 2012-es Top 20-as listából szemezgettünk most neked néhányat.

Dia

 	Súlyzós edzés 	A súlyzós edzés évek óta előkelő helyen tartja magát a Top 20-as rangsorban. Nem csak testépítésre, erőnövelésre alkalmas, de kiváló zsírégető sport is, sőt újabban még rehabilitációs céllal is ajánlják a könnyebb súlyokat. 	Kapcsolódó cikk: 	A leghatékonyabb zsírégető edzések - Szerintünk »

Súlyzós edzés

A súlyzós edzés évek óta előkelő helyen tartja magát a Top 20-as rangsorban. Nem csak testépítésre, erőnövelésre alkalmas, de kiváló zsírégető sport is, sőt újabban még rehabilitációs céllal is ajánlják a könnyebb súlyokat.

Kapcsolódó cikk:
A leghatékonyabb zsírégető edzések - Szerintünk »

Dia

 	Személyi edzés 	A személyi edzés az elmúlt hat évben mindig bekerült a Top 10-be. Hazánkban és külföldön is egyre nagyobb sikere van az egyéni sportóráknak. A szakképzett edzők foglalkoztatása ma már szinte minden konditerem számára fontos. 	Kapcsolódó szakértő: 	Pálos Attila - személyi edző

Személyi edzés

A személyi edzés az elmúlt hat évben mindig bekerült a Top 10-be. Hazánkban és külföldön is egyre nagyobb sikere van az egyéni sportóráknak. A szakképzett edzők foglalkoztatása ma már szinte minden konditerem számára fontos.

Kapcsolódó szakértő:
Pálos Attila - személyi edző

Dia

 	Core Training 	Az elnevezés magában foglal minden olyan edzésmódszert, mely a törzs stabilizálóját fejleszti. Az ebbe a csoportba tartozó mozgásformák javítják a testtartást és a koordinációs képességet. A dinamikus elemek segítik zsírégetést, míg a kitartott pozíciók nyújtják az ülőmunkában megfáradt testrészeket.

Core Training

Az elnevezés magában foglal minden olyan edzésmódszert, mely a törzs stabilizálóját fejleszti. Az ebbe a csoportba tartozó mozgásformák javítják a testtartást és a koordinációs képességet. A dinamikus elemek segítik zsírégetést, míg a kitartott pozíciók nyújtják az ülőmunkában megfáradt testrészeket.

Dia

 	Zumba 	Az energikusságot és kitartást igénylő táncos mozgásforma néhány év alatt meghódította a világot. 2010-ben került fel a Fitnesz Trendek Globális Felmérésének listájára, és 2012-ben már a hetedik helyen végzett. 	Kapcsolódó cikk: 	A leghatékonyabb zsírégető edzések - Szerintünk »

Zumba

Az energikusságot és kitartást igénylő táncos mozgásforma néhány év alatt meghódította a világot. 2010-ben került fel a Fitnesz Trendek Globális Felmérésének listájára, és 2012-ben már a hetedik helyen végzett.

Kapcsolódó cikk:
A leghatékonyabb zsírégető edzések - Szerintünk »

Dia

 	Jóga 	A keleti mozgásforma nem csak a lelket nyugatja meg, de a testre is jó hatással van. Ma már számos irányzatot követhetsz a Hatha jógától kezdve az Ashtangán át egészen a Bikram jógáig - ez utóbbi remek zsírégető hatású. 	Kapcsolódó szakértő: 	Diószegi Ádám - jógaoktató

Jóga

A keleti mozgásforma nem csak a lelket nyugatja meg, de a testre is jó hatással van. Ma már számos irányzatot követhetsz a Hatha jógától kezdve az Ashtangán át egészen a Bikram jógáig - ez utóbbi remek zsírégető hatású.

Kapcsolódó szakértő:
Diószegi Ádám - jógaoktató

Dia

 	Szabad levegőn 	Az elmúlt években mind nagyobb népszerűségnek örvendenek a szabad levegőn végzett mozgásformák. Amellett, hogy egy kellemes kirádulás az egész testet átmozgatja, immunrendszerednek is jót tesz a friss levegő. Ne várd meg a nyarat, akár a téli hónapokban is érdemes rövidebb kirándulásokat tenni a szabadban.

Szabad levegőn

Az elmúlt években mind nagyobb népszerűségnek örvendenek a szabad levegőn végzett mozgásformák. Amellett, hogy egy kellemes kirádulás az egész testet átmozgatja, immunrendszerednek is jót tesz a friss levegő. Ne várd meg a nyarat, akár a téli hónapokban is érdemes rövidebb kirándulásokat tenni a szabadban.

Dia

 	Spinning 	A spinning a világ egyik leghatékonyabb kardio-edzésformája. Maga az edzés is rendkívül változatos, a hegymenettől a piramisedzésen át egészen az intervallozásig szinte minden lehetőséget magában foglal. Az edzés végére meglehetősen fáradt leszel, de igen hamar elérheted alakformálással és zsírégetéssel kapcsolatban kitűzött céljaidat is.

Spinning

A spinning a világ egyik leghatékonyabb kardio-edzésformája. Maga az edzés is rendkívül változatos, a hegymenettől a piramisedzésen át egészen az intervallozásig szinte minden lehetőséget magában foglal. Az edzés végére meglehetősen fáradt leszel, de igen hamar elérheted alakformálással és zsírégetéssel kapcsolatban kitűzött céljaidat is.

Ezt is szeretjük
Szerző: Horváth Eszter
Fotó: