Ezektől az ételektől vizesedik és puffad a test: 8 fogás, amit érdemes elkerülni
Elmondjuk, miért lesz estére nagy a hasad, és mit tehetsz ellene!

GettyImages-1053732796
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha úgy érzed, estére felpuffadt a hasad, bedagadt a bokád vagy a karod, és a mérleg is két-három kilóval többet mutat a kelleténél, nem kell rögtön azon aggódni, hogy hirtelen meghíztál-e. Inkább azt jelenti, hogy a vízháztartás ingadozásának köszönhetően túl sok vizet tartalékol a szervezeted. Jó hír, hogy egy kis odafigyeléssel könnyen tudsz tenni ellene!

A vizesedésnek gyakran hormonális okai vannak, például a női test menstruáció előtt sok vizet tart vissza, de egyes gyógyszerek mellékhatásaként, illetve vitaminok hiánya miatt is jelentkezhet. A túlzottan sós ételek elfogyasztásakor a sejtek rengeteg folyadékot kötnek meg, mivel a nátrium a szövetekből vizet von el, hastájékon raktározva el azt, ami látványban vastagabb külsőt kölcsönöz.

Ezektől az ételektől vizesedik a test

A túl sok visszatartott vizet a vese nem képes megfelelő mennyiségben kiválasztani, ezért a sejteken kívülre kerül a folyadék, a vér térfogata megnő, ami vérnyomásproblémákhoz vezethet. Az alábbi ételek kiiktatásával a feleslegesen visszatartott víztől is megszabadulhatsz.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük