Karcsúak, egészségesek, és sokáig élnek: 4 zsírblokkoló táplálék, amit a vietnámi nők fogyasztanak
A vietnámi nők gyönyörűek, karcsúak, és sokáig élnek.

GettyImages-599247152
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vietnámi nők karcsúságának titka a keleti gasztronómia egészséges alapanyagaiban, zöldségekben gazdag egytálételeiben és az emésztést segítő különleges fűszereiben rejlik.

Vietnám sokszínű konyhája a modern és tradicionális jegyeket hordozza magában: míg északi részén a kínai, a déli területeken pedig az indiai gasztronómia jegyei mutatkoznak meg a fogásokon, addig a modern vonalat - volt francia gyarmatként - országszerte a francia konyha ihlette.

4 zsírgyilkos táplálék, amit a vietnámi nők fogyasztanak

A vietnámi nők tudatosan figyelnek alakjukra, nem meglepő, hogy sokkal kevesebb vietnámi küzd súlyfelesleggel, mint a nyugati országok lakói. A nők átlagéletkora nyolcvan év, így a negyvenes-ötvenes korosztály akár tizenöt évet is letagadhat korából, amit elsősorban életmódjuknak és étrendjüknek köszönhetnek.

GettyImages-sb10067756v-001

Pho leves

A vietnámiak reggelire is előszeretettel fogyasztanak pho levest, aminek alapötlete eredetileg a franciák fejéből pattant ki, és vitték Vietnámba még a 19. században. A csirke- vagy marhahússal gazdagított húslevest bátran fűszerezik, legtöbbször gyömbérrel, fokhagymával, csillagánizzsal, jalapeno paprikával, korianderrel, mentával, bazsalikommal, avokádóolajjal. Rizstésztával tálalják. Gondosan megválogatott alapanyagai révén mindent megkap vele a szervezet, amire szüksége van, fehérjét, zsírokat, szénhidrátot, vitaminokat és ásványi anyagokat. Egy csésze pho leves csupán 400 kalóriát tartalmaz, és gyakran a főételt is helyettesíti náluk.

GettyImages-953027008

Vietnámi nyári tekercs

A vietnámi, húsos nyári tekercs merőben más, mint az itthon kapható mirelit vagy épp az olajban tocsogó tavaszi tekercses változat. Sokféleképpen és gyorsan elkészíthető, ráadásul egészséges is. A tekercs töltelékéhez bármilyen alap válaszható, létezik sertéshúsos, garnélarákos változat olyan fűszerekkel ízesítve, mint például koriander, halszósz, fekete bors, chilipehely, fokhagyma, menta, bazsalikom.

GettyImages-836501784

Léteznek nyers töltelékű tavaszi tekercsek is, melyek szintén hasznos tápanyagokat tartalmaznak. A rizspapírba bugyolált tekercseket mogyorószósszal vagy fokhagymával, erős paprikával ízesített halszósszal szokás kínálni.

Csípős-savanyú halleves

A vietnámi hallevest ananásszal és egy hüvelyes növénnyel, az indiai datolyának is nevezett tamarinddal turbózzák fel, utóbbit emésztési problémák kezelésére, a bél tisztítására, székrekedésre is használják.

GettyImages-481329492

A- és C-vitaminban gazdag, valamint kalciumot, magnéziumot, foszfort, szelént, rezet, vasat, cinket tartalmaz. A levesbe olyan fűszerek kerülnek, mint a gyömbér, a koriander, a chili, de mogyoróhagyma és halszósz is ízesíti.

A cikk az ajánló után folytatódik

Vietnámi tojásos kávé

A sűrített tejből készült vietnámi kávét desszertként fogyasztják, ízét kardamommal, fahéjjal, vaníliával, szerecsendióval és négy habosra vert tojássárgájával dobják fel, amitől a kesernyés kávé íze kellemesebb, krémesebb, tömörebb lesz. A kávét nem presszógépben főzik, hanem követlenül csöpög le egy, a pohárra helyezett szűrőn keresztül.

Ezért karcsúak a japán nők

A japán diéta nagyon egyszerű alapelveken nyugszik, amelyet akár te magad is könnyedén be tudsz tartani.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük