Ugyanannyi kalória, de amíg az egyik hizlal, a másik fogyaszt: 8 étel, amit érdemes gyakrabban fogyasztani

Az egyikből sokkal többet ehetsz, mint a másikból, holott ugyanannyi kalóriát tartalmaznak.

cover-ok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha fogyókúrázol, nemcsak az számít, hogy mennyi kalóriát juttatsz a szervezetedbe, de az is, hogy az energia milyen forrásból származik. Mert amíg egyes táplálékok kalóriadúsabbak a többinél, könnyen lehet, hogy sokkal értékesebb tápanyag- és rosttartalmuk van, óriási lendületet adva a fogyásnak.

Nem érdemes az étkezések során kiiktatni a magas kalóriatartalmú, de hasznos ételeket, noha a napi kalóriamennyiség kiszámolása során figyelembe kell venni, mivel a fogyáshoz és a jojó-effektus elkerüléséhez elsősorban kalóriadeficitet kell teremteni. Ezt úgy tudod elérni, ha elosztod a napi ékezésekre lebontva a megfelelő kalóriamennyiséget, de a jóllakottság eléréséhez és a kiegyensúlyozott tápanyagbevitelhez nem mindegy, milyen élelmiszerekből válogatod azt össze.

Ugyanannyi kalória, mégis az egyikből sokkal többet ehetsz

Az alábbiakban olyan ételpárosokat mutatunk, amelyek ugyanannyi kalóriát tartalmaznak, de amíg az egyik nagyban szabotálja a fogyást, a másik segíti a pluszkilók leadását.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük