Ugyanannyi kalória, de amíg az egyik hizlal, a másik fogyaszt: 8 étel, amit érdemes gyakrabban fogyasztani
Az egyikből sokkal többet ehetsz, mint a másikból, holott ugyanannyi kalóriát tartalmaznak.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Ha fogyókúrázol, nemcsak az számít, hogy mennyi kalóriát juttatsz a szervezetedbe, de az is, hogy az energia milyen forrásból származik. Mert amíg egyes táplálékok kalóriadúsabbak a többinél, könnyen lehet, hogy sokkal értékesebb tápanyag- és rosttartalmuk van, óriási lendületet adva a fogyásnak.
Nem érdemes az étkezések során kiiktatni a magas kalóriatartalmú, de hasznos ételeket, noha a napi kalóriamennyiség kiszámolása során figyelembe kell venni, mivel a fogyáshoz és a jojó-effektus elkerüléséhez elsősorban kalóriadeficitet kell teremteni. Ezt úgy tudod elérni, ha elosztod a napi ékezésekre lebontva a megfelelő kalóriamennyiséget, de a jóllakottság eléréséhez és a kiegyensúlyozott tápanyagbevitelhez nem mindegy, milyen élelmiszerekből válogatod azt össze.
Ugyanannyi kalória, mégis az egyikből sokkal többet ehetsz
Az alábbiakban olyan ételpárosokat mutatunk, amelyek ugyanannyi kalóriát tartalmaznak, de amíg az egyik nagyban szabotálja a fogyást, a másik segíti a pluszkilók leadását.
Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary