Alig van benne kalória, segíti az emésztést, csökkenti a vérzsírszintet: 8 étel kínai kelből
A kínai kel az egyik legegészségesebb élelmiszer, amit nagyon sokoldalúan fel lehet használni.
A kínai kel, pe-tsai, az ázsiai gasztronómia egyik alapétele, és elfogyasztása számos jótékony hatással bír a szervezetre nézve, nagyon változatosan beépíthető az étrendbe.
A különleges káposztaféle tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, támogatja a fogyási folyamatokat, és segíti az emésztést, érdemes gyakran a menüre tűzni.
Kínai kelből készült ételek
A kínai kelben nagyon kevés a kalória, 100 grammja mindössze 16 kcal-t tartalmaz. Élelmi rostokban bővelkedik, amivel támogatja az emésztési folyamatokat, és táplálja a bél jótékony baktériumait is - a kiegyensúlyozott mikrobiom pedig az egészséges életmód és az alakformálás alapja is. Antioxidáns-tartalmának hála csökkenti az alacsony sűrűségű lipoprotein, azaz az LDL-koleszterin-szintet, amit "rossz" koleszterinként, azaz vérzsírként aposztrofáltak. A változatosan felhasználható kínai kelkáposztát tehát érdemes rendszeresen fogyasztani, mutatunk hozzá pár hasznos receptet.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
(Képek forrása: Getty Images Hungary.)