30 kilótól szabadult meg a 74 éves nagyi: előtte-utána fotókon az elképesztő eredmény
Joan Macdonald többek között fut, erősítő edzéseket végez, és kerékpározik.

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Joan Macdonald, a 74 éves nagymama három évvel ezelőtt 90 kilót nyomott, vérnyomásproblémái voltak, refluxszal, ízületi gyulladással és állandó puffadással küzdött.

Az orvosa közölte vele, ha nem változtat életmódján, egészségügyi állapota tovább romolhat, ami miatt még több gyógyszerre lehet szüksége. 71 évesen életmódváltásba kezdett, és megmutatta, hogy sohasem késő.

Így kezdett el edzeni 

MacDonald tudta, ha most nem változtat az életén, akkor soha. Jógaoktató és profi súlyemelő lánya tanácsait és edzéstervét követte, három év alatt pedig 30 kilótól szabadult meg.

- Tudtam, hogy valamit tennem kell az egészségemért, nem nézhettem tétlenül, ahogy a különböző betegségek felőrölnek. Édesanyám hasonló problémákkal küzdött, láttam, hogy rengeteg gyógyszert szed, ezt a fajta életet pedig nem szerettem volna magamnak. A fejembe vettem, hogy megcsinálom, és nem adom fel, bármilyen nehéz is lesz - mondta a Shape magazinnak.

Először kardiózni kezdett, sokat sétált, jógázott, majd amikor úgy érezte, van kellő energiája és ereje, kipróbálta a súlyemelést is. Elárulta, sikerének titka a kemény munkában, a következetességben és a kitartásban rejlik.

A cikk az ajánló után folytatódik

Öt napot tölt az edzőteremben, tízkilós súlyzókat emel, spinningen és evezőgéppel edz, valamint erősítő gyakorlatokat végez, amely különböző izomcsoportjait dolgoztatja meg. 

Lánya segítségével összeállított egy fehérjealapú étrended, rengeteg zöldséget és gyümölcsöt, valamint teljes kiőrlésű ételeket eszik. 

Az egészségügyi problémái az életmódváltás hatására megszűntek, és a gyógyszereket is elhagyhatta. Kitartásával és történetével ma már ő inspirál másokat: Instagramját majdnem 800 ezren követik, fittségével és erejével pedig a fiatalokat is simán kenterbe veri. 

Kardió vagy erősítő edzés?

Négy nő saját példáján mutatta meg, hogyan alakult át a testük, miután kardióról erősítő edzésre váltottak.

Borító-és ajánlóképek: Instagram/trainwithjoan

Ezt is szeretjük