Ne diétázz, csak tartsd be ezt a 10 alapelvet: így fogyhatsz koplalás nélkül az intuitív étkezés szerint
Képekben foglaltuk össze az intuitív étkezés tíz alapelvét.

megelegedettseg-tenyezo
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szigorú diéták, bár valóban gyorsak, a legtöbb esetben visszahízással végződnek, így az egyszeri fogyókúrázó könnyen veszíti el a lelkesedését, és egy kicsit a reményét is arra nézve, hogy végleges eredményt érhet el. Azonban az intuitív étkezés egy egészen új megközelítést kínál a diétához. Egy olyat, ami nem jár őrületes megszorításokkal, és nem kell hozzá koplalni sem. Szinte túl szép, hogy igaz legyen. 

A fogyáshoz minden esetben kalóriadeficit kell. Heti 3500, azaz napi 500 kalóriás megszorítással lehet elérni nagyjából heti fél-egy kiló fogyást. Ezt a szabályt semmi nem írja át. De az intuitív étkezés nem is elsősorban gyakorlati útmutató, inkább abban segít, hogy az ember feje jó helyen legyen, amikor diétába kezd, és így sikeresen alkalmazható hosszú távú fogyáshoz vagy súlytartáshoz.

Az intuitív étkezés alapelvei

Az intuitív étkezés kifejezést először Evelyn Tribole és Elyse Resch használta az azonos című könyvében, amely 1995-ben látott napvilágot. A könyv elmélete azon alapszik, hogy a túl szigorú diéták egyszerűen nem működnek, és hogy a tartós életmódváltás és a mentálhigiénia sokkal fontosabb hosszú távon. Az írásban a szerzőpáros felsorol tíz alapelvet, amely mentén el lehet sajátítani az intuitív étkezés fortélyait. Ezeket gyűjtöttük most össze képes bemutatónkban.

A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük