Ha túlsúlyos vagy, nehezebben kapsz állást
Ez az oka
A súlytöbblet miatt még az álláskeresés is nehezebb lehet. Tudd meg, miért!

Habár a külső alapján történő megkülönböztetés is diszkriminációnak számít - amit szigorúan tilt a törvény -, mégis gyakorta előfordul, hogy valakit a megjelenése miatt nem alkalmaznak.

Íme, egy újabb ok arra, hogy miért érdemes lefogynod.

Kellemes megjelenés, jó közérzet

A mondás úgy tartja, hogy a kövér ember a boldog ember, de sajnos ez nem minden esetben igaz. Ha túlsúlyos vagy, és nem szereted a saját testedet, az az önbizalmadat is alááshatja.

Márpedig a magabiztos fellépés a legtöbb élethelyzetben, különösképpen a munkakeresés során nagyon is fontos tényező.

Az önbizalomhiány nem csak azzal jár, hogy te magadat nem becsülöd meg kellően - ami egyébként már eleve kételyeket kelthet a HR-sekben -, de azt hozza magával, hogy mások is ez alapján bánnak majd veled.

Ellenben, ha jó a közérzeted, azzal az önbizalmadon is sokat dobhatsz, így akár olyan vezetői pozíciót is megpályázhatsz, amelyről korábban álmodni sem mertél, és tisztelni, becsülni fognak a kollégák.

Vonzó oldal

A munkaerőpiac emberei is csak emberek, ezért akármennyire is próbálnak semlegesek maradni, mégiscsak a személyes tapasztalat alapján döntenek. Az első benyomás pedig egyértelműen a megjelenéseden és a ruháidon alapul.

Ha túlsúlyos vagy, és nagy, bő ruhák mögé rejted az alakodat, azzal azt üzened, hogy szégyelled magad, nem szívesen mutatkozol mások előtt, ami hátrány például egy olyan beosztás megpályázása esetén, ahol emberekkel kell együtt dolgoznod.

Laura, a Turbó diéta háziasszonyának tippjei:
  • A Turbó diétával a súlycsökkenés már a kezdetektől látható, a ruháidon érzed a változást. Kisebb méretű ruhákban is csinos lehetsz majd.
  • A jó megjelenés és a magabiztosság vonzó a munkáltatók számára is. Ha elégedett vagy az alakoddal, több az önbizalmad, így könnyebb a munkakeresés!
  • Mire vársz még? Változtasd meg az életed! Segítünk!

Ha viszont karcsú vagy és magabiztos, azzal együtt jár egyfajta vonzó kisugárzás is, ami szinte észrevétlenül magával ragadja az embereket. Az alakod megváltozik, újra kívánatosnak, szexinek és belevalónak érezheted magadat - és ez a külvilág számára is nyilvánvalóvá válik.

A sasszemű HR-sek nemcsak a szakmai kvalitásaidra fókuszálnak, hanem arra is, miként viselkedsz velük vagy akár másokkal - rögvest kiszúrják, ha egy boldog, életvidám emberrel van dolguk. Nem beszélve arról, hogy az ormótlan, zsákszerű ruhák mellett kinyílik egy egészen új világ az öltözködés terén. Bátran viselhetsz kicsit kihívóbb, színesebb és divatosabb darabokat is, amelyek szintén sokat megerősíthetik az önbizalmadat.

Ezt is szeretjük