90 napos diéta: hány kilótól szabadulhatsz meg a segítségével?
A szétválasztó diétának is hívott étrend segítségével több mint tíz kilót adhatsz le néhány hét alatt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A fogyni vágyók körében évek óta töretlen a 90 napos diéta népszerűsége. Mindez leginkább annak köszönhető, hogy szabályai egyszerűek és könnyen követhetőek, nem kell kalóriákat számolgatni.

Ha már egy ideje kacérkodsz a gondolattal, hogy kipróbálod az étrendet, bizonyára arra is kíváncsi vagy, mennyit is fogyhatsz vele 90 nap alatt.

90 napos diéta

A 90 napos - vagy más néven szétválasztó - diétát amerikai sportorvosok dolgozták ki. Hatékonysága a különböző tápanyagok szétválasztásában rejlik: egy adott napon csak egyféle tápanyagot vehetsz magadhoz, amit így az emésztőrendszered könnyebben és gyorsabban bont le.

Hány kilótótól szabadulhatsz meg?

Kattints ide, és gyere a fórumba, ha szeretnél kérdéseket feltenni a 90 napos diétáról! Kíváncsi vagy, ki hány kilótól szabadult meg a diéta segítségével? A legtöbb beszámoló szerint három hónapon belül több mint tíz kiló súlyfelesleg is leadható a szétválasztó étrend segítségével.

Mivel nem villámdiétáról van szó, 10-12 kilogramm mínusz nem terheli meg a szervezetedet 90 nap alatt - a fogyókúra-szakértők is heti egy kiló mínuszt tartanak egészségesnek.

Diéták, amiket a szakértő is javasol

Kattints az alábbi videóra, és ismerd meg azokat a diétás étrendeket, amelyeket a fogyókúra-szakértő is ajánl.

Így működik a 90 napos diéta!

A program négynapos szakaszokból áll, melyeket nem lehet felcserélni, vagy kihagyni közülük akár egyet is - a 90 nap során folyamatosan ismétlődnek. Fehérje-, keményítő-, színhidrát- és gyümölcsnap követi egymást. Ezen kívül havonta egyszer tartanod kell víznapot is, mely a gyümölcsnap és a fehérjenap közé kerül. A folyadékfogyasztás segít megszabadulni a szervezetben felhalmozott méreg- és salakanyagoktól.

Fehérjenap

A fehérjenap tejtermékeket tartalmaz: ilyenkor ehetsz tejet, sajtot, joghurtot, kefirt. Húsféléket, illetve más állati eredetű táplálékot is csak ezen a napon fogyaszthatsz: szárnyasokat, halat, tojást.

Keményítőnap

Ilyenkor bármilyen zöldségeket fogyaszthatsz. Nem muszáj nyersen enned őket - bár kétségkívül ilyen formában tartalmazzák a legtöbb vitamint -, fogyaszthatod sütve, főzve, párolva is.

Szénhidrátnap

Valószínűleg mind közül ez a nap örvend a legnagyobb sikernek. Szénhidrátnapon ehetsz tésztaféléket, pizzát, süteményeket, de akár csokoládét és tortát is. Természetesen nem kell, hogy elszaladjon veled ló, próbálj mértéket tartani.

Gyümölcsnap

Ez a nap igényli a legkevesebb előkészületet: egyszerűen sétálj el reggel a piacra, és vásárolj sok olyan friss gyümölcsöt, amit szívesen fogyasztanál aznap. Ehetsz még aszalt gyümölcsöt, mogyorót, mandulát és diót is.

Te próbáltad már 90 napos diétát?

Ezt is szeretjük