2 csúf igazság a fogkefédről
Amire talán nem is gondolnál
Talán eszedbe sem jut, mennyire nem mindegy, hogy milyen messze tartod fogkefédet a WC-től.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán elképesztően hangzik, de szádban legalább hétszázféle baktérium él - ezek felelnek többek között a plakkok, valamint a fogszuvasodás kialakulásáért.

Ennek ismeretében nem olyan meglepő, hogy a fogkeféd ugyancsak a baktériumkolóniák melegágya. Olykor azonban olyan kórokozók is kerülhetnek rá, melyek nem éppen a szádból származnak, illetve megbetegítenek.

A WC-ből is kerülhetnek rá baktériumok

Ha otthonodban a WC és a fürdőszoba nincs különválasztva, érdemes odafigyelned rá, hogy milyen távolságra helyezed a WC-csészétől a fogkefédet.

Amikor ugyanis lehúzod a WC-t, a levegőbe baktériumok kerülnek, amelyek a fogkefe sörtéin is megtelepedhetnek. Amennyiben az nedves, jó eséllyel eléldegélnek rajta egy darabig a kórokozók - de a következő fogmosásig biztosan.

Megbetegíthet a fogkeféd

Elvileg nagyjából 8-12 hetente kellene cserélned a fogkefédet, ugyanis ennyi idő alatt már jó eséllyel elhasználódik, a sörtéi szétállnak, és nem tisztít elég alaposan.

Ha azonban légúti megbetegedések esel át, a fertőzés elmúltával érdemes megválnod a régi fogkefétől, és újra cserélni azt.

Amennyiben ezt nem teszed meg, a sörték között megbújó kórokozók fogmosás közben akár ismét megbetegíthetnek. A torokgyulladás és mandulagyulladás mellett a herpesz és az afta is okot szolgáltathat a cserére. Korábbi cikkünkben dr. Benyőcs Gergelyt kérdeztük a témában, kattints, és tudj meg többet róla!

Tiszta tér, tiszta lélegzet

Az Ambiance Provenacle fertőtlenítő és frissítő hatású keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült. Összetevőinek, a kakukkfűnek, a levendulának és a rozmaringnak köszönhetően semlegesíti a teret, valamint baktérium- és vírusölő hatással bír, ami a téli időszakban kifejezetten hasznos, de az év más szakaszaiban is hatékony segítség lehet. Ajánlott mindenkinek, aki felfrissülésre vagy épp a levegő megtisztítására vágyik.

Tudj meg róla többet!

Promóció

Így bánj a fogkeféddel!

  • Tartsd távol a WC-től!
  • Minden használatot követően alaposan mosd le folyóvízben.
  • Tartsd szárazon - a baktériumok szeretik a nedves környezetet! Használat után tehát ne tedd tokba.
  • Ne add kölcsön a fogkefédet a párodnak, testvérednek. Sőt, ha lehet, ne tartsátok közös pohárban se a fogkeféteket.
  • Időről időre fertőtlenítheted is a fogkefédet. Korábbi cikkünkből megtudhatod, hogyan.
Ezt is szeretjük