Elképesztően teljesítenek az orvosok és ápolók Vuhanban: friss képek készültek a kórházi állapotokról
A rendkívül fertőző koronavírus visszaszorítása érdekében drasztikus megoldásokra van szükség: karanténra és éjjel-nappali figyelésre.

wuhan városba hozták a zöldséget
beauty and style
Top olvasott cikkek

2019 decemberében ütötte fel fejét a koronavírus-járvány Közép-Kína legnépesebb városában, Vuhanban. A hatóságok és a lakosság közreműködésével a gócpontot sikerült karantén alá helyezni.

Február 11-én hivatalosan is COVID-19-nek nevezték el az új - ideiglenesen 2019-nCoV, majd SARS-CoV-2 nevű - koronavírus okozta betegséget, amellyel a WHO célja az volt, hogy egy olyan kiejthető, a betegséggel összefüggő nevet találjanak a kórnak, ami nem utal földrajzi helyre, állatra, egyénre vagy embercsoportra. Eredetileg ugyanis vuhani koronavírus-járványnak nevezték, ám szerették volna elkerülni, hogy a járvány a későbbiekben megbélyegezze a várost.

A vuhani kórházak

Egyes források szerint a denevérekben található a járványt okozó vírus genetikai elődje, de kínai tobzoska vagy más állatok is lehettek a közvetítők. Mivel az illegális állatkereskedés Kínában gyakori, nem lehet pontosan megállapítani a fertőzés okát, a kínai betegségmegelőzési és járványvédelmi központ szerint egy hús- és halpiacról indulhatott. Azonban szerencsére Zhong Nanshan epidemiológus szakértő szerint valószínűleg áprilisra eltűnhet a kórokozó. Viszont a folyamatot ellenőrizni kell, előrejelzései szerint akár a világ 60%-a is megfertőződhet, ha nem figyelnek oda.

A kínai falvakban permeteződrónokkal fertőtlenítenek, Vuhanban két kórházat építettek fel tíz nap alatt, emellett ingyenes kézikönyv is megjelent a koronavírus elleni védekezésről. Friss képeken mutatjuk, hogyan küzdenek a vírus ellen.

(Képek forrása: Getty Images Hungary,  imgur )

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük