A legtöbb boltban vásárolható mustár és a ketchup igen magas sótartalommal bír. Ha nagy fogyasztó vagy, érdemes otthon gyártanod ezeket az ételízesítőket, íme, a házi paradicsomszósz receptje!
Dia
A kész- vagy félkész ételek gyártása során a hosszabb eltarthatóság érdekében nem kevés sót használnak fel. Jobb tehát kerülnöd az instant leveseket és egyéb gyorsan elkészíthető ételeket.
Dia
A chipsek, sós rágcsálnivalók valósággal etetik magukat, így, ha nekiálltál egy zacskónak, nehéz abbahagyni a ropogtatást. Az egészséges vízháztartás érdekében azonban javasolt inkább sózatlan mogyorót, kesudiót vagy mandulát választanod.
Dia
A húskészítmények, felvágottak ugyancsak szerepelnek a magas sótartalmú táplálékok hosszú listáján. Fogyasztásukat érdemes tehát korlátoznod, ha hajlamos vagy a vízvisszatartásra.
Dia
Talán nem is gondolsz rá, de a kenyérfélék, pékáruk gyártása során is sok só kerül felhasználásra. Ha otthon sütsz kenyeret, kiküszöbölheted ezt a problémát. Íme, egy remek recept!
Dia
A készen kapható - üveges vagy zacskós - salátaöntetek fogyasztását erősen ajánlott korlátoznod, ha számít az egészséged és az alakod. Helyettük tegyél inkább a salátádra kevés olívaolajat, vagy csepegtess rá citromot.