A telített - leginkább állati - zsírokban gyakorlatilag semmi nincs, amit a szervezet hasznosítani tudna. Feldolgozásukhoz azonban vitaminokra van szükség. Óvatosan a zsíros sertés- és marhahúsokkal!
Dia
A zsírok mikrotápanyag-tartalma a nullával egyenlő. A zsíros sajtok zsírtartalma 45% fölött van. Ne vidd túlzásba a fogyasztásukat!
Dia
A túlságosan feldolgozott, valamint ballasztanyagokban szegény félkész táplálékok - például az instant levesek - gyakori fogyasztása ugyancsak vitaminokat von el a szervezetedtől.
Dia
A halrudacskák többsége nem halfiléből, sokkal inkább halreszelékből áll, valamint gyakran mesterséges anyagokat is rejtenek magukban.
Dia
A félkész konzervekben lévő, a szervezet számára gyorsan hozzáférhető szénhidrátok ugyancsak nem kedveznek a vitaminháztartásnak.
Dia
A cukorban gazdag étkezés nem csupán kövérít, hanem a mikrotápanyagok szempontjából egyenesen éhezteti a sejteket. Csökkentsd a péksütemények fogyasztását!
Dia
A mértéktelen cukorfogyasztás vitaminhiányt okoz, mivel az emésztés során a cukor számtalan vitamint és nyomelemet elvon a szervezetedtől.
Dia
A cukros üdítők fogyasztása helyett inkább szavazz a mentes ásványvízre!