8 erős vírusellenes gyógynövény: támogatják az immunrendszert

A vírusok elkerülésében, legyőzésében egyes gyógynövények is segíthetnek.

Vírusellenes gyógynövények
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyógynövényeket az emberiség már régóta használja a legkülönfélébb betegségek gyógyítására. Ma is fontos részét képezik a természetgyógyászatnak és a gasztronómiának egyaránt. 

A bennük található vegyületek révén egyes gyógynövények még a vírusokkal is segíthetik felvenni a harcot, így a téli hónapokban különösen hasznosak lehetnek. 

Vírusellenes gyógynövények

A szervezetnek nap mint nap a legkülönbözőbb kórokozókkal kell szembeszállnia, nem mindegy, hogy milyen az adott egyén egészségügyi állapota, mennyire hatékony az immunrendszere. A vírusok többféleképpen is terjedhetnek, például cseppfertőzéssel, köhögés, tüsszögés útján, vagy testnedvekkel. A védekezésnek is több lehetséges módja van, a szervezet támogatása elegendő pihenéssel, kiegyensúlyozott táplálkozással és a gyógynövények erejével is lehetséges, ám fontos szem előtt tartani, hogy ezek nem helyettesítik az alapvető higiénés előírások betartását, így a kézmosást, illetve a betegek elkerülését. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük