Képeken a világ legmodernebb állami kórházai: nemcsak a külsejük pazar, belül is nagyon szépek

Ezek az intézmények nemcsak remek ellátást, hanem fantasztikus környezetet is nyújtanak a betegeknek.

kórházak-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kórházba járni senki nem szeret, és a legtöbbször nem is ezek a legvidámabb helyek. Sok helyen azonban rájöttek, hogy egy szép környezetben jobban telik a lábadozási idő, és a betegek számára is megnyugtatóbb, ha szép, kulturált egészségügyi épületekben lehetnek.

Természetesen egy kórház színvonalát nem elsősorban a kinézete, sokkal inkább az ellátás minősége határozza meg, de sok esetben érdemes építészetileg is szemügyre venni őket, hiszen sok közülük gyönyörű látványt nyújt.

Képeken a világ legmodernebb kórházai

Korábban már készült átfogó lista Európa legjobb kórházairól, ám ebben főként az ellátás színvonalát értékelték, és ez alapján állították össze a rangsort. Most csak építészeti szempontból kerültek ide a kórházak, a külső és a belső megjelenés ugyanúgy szerepet játszott abban, hogy a világ legszebbjeiként tartsák őket számon. Mivel mindenhol más az egészségügyi finanszírozási rendszer, ezért ezek esetében előfordulhat, hogy bár állami kézben vannak, így is fizetni kell az ellátásért a betegeknek - viszont egyik esetben sem beszélhetünk magánkórházról, ami egy teljesen más kategória.

(Képek forrása: Facebook, Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük