Hogy nézett ki egy magyar kórházvonat a múlt században? Itt látták el a sérülteket

A kórházvonatokban a sérülteket és a betegeket látták el.

kórházvonat-betegek

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az elmúlt században, különösen a világháborúk idején az egészségügyi intézmények kevésnek bizonyultak a betegek és a sérültek ellátására, így más megoldásra volt szükség: ezt a célt voltak hivatottak ellátni az egykori kórházvonatok.

Ahol az állandó orvosi ügyelet fenntarthatatlan, ma is léteznek olyan vonatok, amelyek egészségügyi ellátást biztosítanak a lakosság számára, például Szibéria leghidegebb régióiban is üzemben van néhány kórházi vagon. Régen azonban ez Európában sem volt szokatlan.

Kórházvonat Magyarországon

Különösen a beteg és sebesült katonák helyi ellátására, sürgős operációk végzésére és hadikórházakba szállítására szolgáltak a magyarországi kórházvonatok, melyek 1941 után kaptak igazán fontos szerepet.

(Borító- és ajánlókép: Fortepan / Kókány Jenő.)

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük