A legerősebb vértisztító gyógynövények: segíthetnek a rejtett betegségeken is
Az ereinkben folyó vér, valójában mint egy folyékony szövet játszik fontos szerepet szervezetünk védekezésében és regenerálódásában.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A vér az egészség és a betegség hírnöke: gyakran már azelőtt jelzi, hogy valami nincs rendben a szervezetben, mielőtt a baj tünetet okozna. Vérünk többnyire tartalmazza azokat az anyagokat, amelyek felelősek a betegségek kialakulásáért.

A folyékony állományában áramló vérsejtek mellett olyan anyagok is felhalmozódhatnak, melyek megnehezíthetik számára az életfontosságú funkciók végzését. Ez előbb-utóbb betegségek kialakulásához vezethet. Ezért rendkívül fontos a vér időnkénti „tisztítása”!

Mindent megmutató sötétség

Szervezetben számos mikroorganizmus él, melyek egyébként szükségesek is harmonikus működéséhez. Szimbiózisban élünk velük, vagyis egymás számára kölcsönösen hasznot hajtunk. Annak érdekében, hogy ez a zavartalan életközösség fennmaradhasson, testnedveinkben meg kell őriznünk a biológiai kiegyensúlyozottságot.

Ezt a pusztító hatást fel lehet fedezni, sőt nyomon is lehet követni egy speciális, sötét látóteres mikroszkóp segítségével, ami minden „oda nem valót” megmutat egyetlen csepp vérből. Ennek köszönhetően még a betegségek tüneteinek jelentkezése előtt – akkor, amikor még csak a vérben látható az egészségestől való eltérés – időben el lehet kezdeni a megfelelő kezelést, így a komolyabb betegségek megelőzhetők, avagy célzottabban kezelhetők!

A látható felesleg és salak

A sötét látóteres mikroszkóp sajátos megvilágítási rendszerrel rendelkezik, ennek köszönhetően a tárgylemezen található vércsepp oldalról kap fényt. Így sokkal élesebben és világosabban láthatók a véralkotók, sőt a sötét háttér előtt a kisebb szerkezeti egységek is vizsgálhatók. A mikroszkóppal kapcsolatban álló számítógép képernyőjén a kép 1200-szoros nagyítása látható, így a vizsgálatot végző szakember és a beteg egyaránt alaposabban megfigyelheti a részleteket:

A rejtett betegségek speciális tesztekkel kimutathatók, az eltérések jellegéből pedig következtetni lehet a kezdődő vagy már fennálló problémára. Az Enderlein-féle vércseppanalízist alkalmazó szakemberek a számszerű adatokat nyújtó szokásos labor-vérvizsgálat eredményein túl még több információhoz juthatnak a szervezet működéséről, a szövetek és a sejtek funkciójáról.

Erre figyelj a vizsgálat előtt!
A vizsgálat előtt maximum 3-4 órával szabad csak szilárd táplálékot fogyasztani. A néhány órás éhezés azonban nem jelent szomjazást is! Igyál szokásod szerint! Legjobb, ha a vizsgálat előtt 10-15 perccel megiszol egy pohár tiszta vizet!

A sikeres védekezés lehetőségei

Ha a vérvizsgálat során bizonyossá válik, hogy salakanyagok vannak jelen a vérben, feltétlenül tartanod kell egy vértisztító kúrákat!

Az elsalakosodás megszüntetésekor a kiválasztótevékenység élénkítése a fő cél. Ezért ilyenkor olyan teakeverékek, illetve növényekből készült ivólevek fogyasztása javasolt, melyek a veseműködést aktiválják, a májműködést fokozzák, valamint gyakran hashajtó hatásúak is. Ilyen például a szennatea, a rebarbaragyökérből és a kutyabengefa-kéregből készített tea is. Ezeket azonban nem szabad rendszeresen fogyasztani!

Készíthetsz gyermekláncfűből, csalánból, zsurlóból és nyírfalevélből is tisztítóteát. Gyakran használják önállóan, illetve teakeverék formájában az iglicegyökeret, az aranyvesszőt, a zsurlót, a bodzavirágot, a hársfavirágot, az édesköményt és a csipkebogyót is. Az említettek közül sok a reuma-, az epe- és a veseteákban is megtalálható, salaktalanítanak, és az anyagcserét élénkítik.

A teákat kúraszerűen, maximum 4 hétig fogyaszd!

Ha szívesen olvasnál életmódról, egészségről, fogyókúrákról, érdekel a wellness világa, itt az ideje, hogy megvásárold az Ideál Magazin júniusi számát. Ízelítő a tartalomból:

Ésszerű fogamzásgátlás
Soha többé lábgombát!
Ne izzadjunk!
Érhálóban
Szívügyünk
Neurálterápia női bajokra is
Örömteli mozgás

Olvass bele a legfrissebb szám tartalmába:
Puffasztók és apasztók »Kapcsoldódó cikkek:Már megint kell... »
Stroke után otthon »
Májbetegségek »

OLVASD EL EZT IS!

narancssarga no
  • aranyér
  • házi gyógymódok

Az aranyér tünetei és kezelése

tukor no
  • természetes csodaszer
  • házi gyógymódok

Gombás fertőzés, csípés és horzsolás ellen

Ezt is szeretjük