5 kedvelt étel, amitől vakbélgyulladást kaphatsz: jobb, ha vigyázol velük
Nem tudni, mi okozza, de van, ami növeli a kockázatot.
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Átlagosan az emberek 5-10%-ánál alakulhat ki élete során vakbélgyulladás, máig nem lehet azonban teljes bizonyossággal kijelenteni, mi állhat a háttérben. A vastagbél első szakaszán, a vakbélen található, vékony kis tasak, a féregnyúlvány gyulladását okozó elzáródás - mely a vérkeringés romlását, valamint a terület fertőzését, műtét hiányában pedig vérmérgezést és tragédiát is okozhat - több okból is kialakulhat, például idegentest miatt, de kutatások szerint rizikófaktort jelent, ha a családban fordult már elő ilyen probléma, fiatal, 10 és 19 év közötti a beteg, férfi, vagy olyan krónikus emésztőrendszeri problémától szenved, mint amilyen például a Crohn-betegség.
A vakbélgyulladás kialakulásának kockázata továbbá a táplálkozással is összefügghet, a következő ételek gyakori fogyasztása például jelentősen növelheti. Nézd meg a képeket!