Itt rendelhetsz friss, egészséges tejterméket a termelőktől: azt is megnéztük, melyikük szállít házhoz
Online is rendelhetsz friss, egészséges tejterméket, több vállalkozó házhoz is szállít.

tejtermék
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zöldségek, gyümölcsök, húsáruk mellett a tejtermékek minősége, élvezeti és beltartalmi értéke között is ég és föld lehet a különbség attól függően, hogy honnan, milyen forrásból származik. A beszerzésüknél azonban sokaknak elsődleges szempont a megbízhatóság és a frissesség.

A biztonságos forrásból származó, helyi termelők által előállított termékek nem tesznek meg hatalmas utat a vásárlóig, így garantáltan friss, egészséges élelmiszerek kerülnek az asztalra. Ez ráadásul kevesebb környezeti terheléssel, alacsonyabb szénlábnyommal is jár, és a pénzeddel a helyi termelőket támogathatod. A következő néhány vállalkozástól biztosan jó minőséget kapsz, ráadásul többük házhoz is szállít.

Gombsajt Sajtmanufaktúra

Csokonyavisontán készült tejtermékeket kínál a Gombsajt Sajtmanufaktúra, azaz Gombai Győző és Gombai Endre családi vállalkozása. Érlelt és friss sajtok, joghurtok, krémek és számos egyéb tejtermék elérhető náluk, 4500 forint feletti rendelés esetén Budapestre és Biatorbágyra ingyenesen házhoz szállítás is kérhető.

A natúr és fűszeres friss sajtok mellett olyan különlegességek is érdemesek a kóstolásra, mint a félkemény kamillás vagy kakukkfüves érlelt sajt, a szárított paradicsomos parenyica, a túrókrémek, ínyenceknek pedig kihagyhatatlan az érlelt fűszeres sajtkrém.

A sajtok egyébként több helyen személyesen is kaphatók: a PANCS – Gasztroplacc, az Újhegyi Termelői Piac - Újhegyi Közösségi Ház, a Sashalmi Piac, a biatorbágyi piac és a Szigethalmi Termelői Piac kínálatában is megtalálható. Külön pluszpont, hogy a joghurtok és a tejfölök üvege vissza is váltható náluk.

Pusztán Kézműves Sajtműhely

Veszprém megyében, Vas megye szomszédságában bújik meg Nagypirit, ahol a Pusztán Kézműves Sajtműhely tejtermékei készülnek Illésházy Lajos és felesége keze munkája által. Az Alföldről a Somló hegy közelébe költözött kézművesházaspár kínálatában a hagyományos félkemény és gomolyasajtok mellett füstölt parenyicák, sajtkrémek, joghurtok is szerepelnek.

A termékek akár webshopon keresztül is megrendelhetők és fizethetők, Nagypirit környékére és Budapest egyes kerületeibe házhoz szállítással is rendelhetők, 3000 forint feletti vásárlás esetén a szállítás ingyenes, egyéb esetben 500 forint. Az összekészített csomag egyébként személyesen a termelőknél, továbbá Budapesten a Római parti Piacon és a Zuglói kenyérközösségben is átvehető.

Rétki Kézműves Tejtermékek

Rétki Gábort Pilismaróton és Esztergomban sokan a tejesember becenéven ismerik, a Rétki Kézműves Tejtermékek vállalkozása a Dunakanyarban már szinte önálló turisztikai célponttá vált.

Nemcsak az üzlettel kapcsolatos jó tapasztalatok, de a Visegrádi-középhegység legelőin élő tehenek látványa is növeli a bizalmat, ugyanis akár a tehenészet megtekintésére is van lehetőség. 

A vállalkozás saját bolttal rendelkezik Esztergomban és Pilismaróton. Saját szervezésű házhoz szállítás ugyan nincs, de viszonteladóktól rendelhető, így a Farmfutár webáruházában is elérhetők a termékeik: többek között kefir, joghurt, vaj, tejföl, gomolya és még sokféle sajt elérhető így. A webboltban ráadásul más vállalkozások termékeivel is kiegészítheted a rendelésedet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Zámori Kecskesajt

Kecsketejből készült termékek érhetők el a Zámori Kecskesajt kínálatában, ezek a Pest megyei Sóskútról, Pusztazámor szomszédságából származnak. Tej, kefir, joghurt, krémsajtok, natúr és ízesített sajtok kaphatók a vállalkozástól, akik kiemelik: a kecskéik egy 25 éve nem permetezett vagy műtrágyázott területről legelnek közel egy évtizede. Az áruk itt is ellenőrzött körülmények között, tartósítószerek nélkül készülnek.

Házhoz szállítás Budapest egyes kerületeibe, továbbá Etyek, Páty, Érd, Diósd, Budaörs és Törökbálint területére lehetséges, az ára 750 forint. A rendelés előre történik konkrét időpontokra, melyek a vállalkozás Facebook-oldalán is közzétett megrendelőlapokon elérhetők.

Kovászos kenyerek a legjobb pékektől

Több budapesti pékségben van már lehetőség jó minőségű, kovásszal készült kenyér vásárlására. Mutatunk közülük néhányat!

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük