Gyógyítja a keringési és mozgásszervi betegségeket is: 4 gyógyfürdő, ahol a tb-támogatott vízsugármasszázs elérhető

A fürdőterápiás masszázst tb-támogatással is igénybe lehet venni bizonyos gyógyfürdőkben.

GettyImages-1268438756
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vízsugármasszázs-terápia, azaz a tangentor a fürdőgyógyászatban ismert eljárás, mely során az érintett testrészeit a víz alatt magas nyomású vízsugárral masszírozzák.

A speciális masszírozás irányított vízsugárral zajlik, a tangentorcsövön lévő cserélhető zuhanyfejeknek köszönhetően pedig szabályozható az erőssége is, amivel elkerülhető, hogy fájdalmat okozzon.

Miért hasznos a víz alatti vízsugármasszázs?

A hasznos módszerrel leggyakrabban mozgásszervi panaszokat, porckopásos tüneteket, idegrendszeri problémákat is kezelnek. Hatásossága abban rejlik, hogy serkenti a vér- és nyirokkeringést, erősíti az izmokat, miközben a letapadt szöveteket, izomgörcsöket felszabadítja. Nem mellékesen remek stresszoldó hatással is bír, sportolók körében is népszerű eljárás.

GettyImages-1279290644

A kezelés leggyakrabban 20-30 percig tart, és akár koncentráltan egy testrészt, vagy az egész testet is érintheti. Szerencsére Magyarországon több fürdőkomplexumban elérhető és orvosi rehabilitáció keretén belül társadalombiztosítási támogatással is igénybe vehető, jelentős NEAK-támogatás járhat érte. Fontos, hogy bizonyos mértékű önrészt ki kell fizetni, csak egy részét fedezi a kezelésnek a tb, és minden esetben vinni kell a beutaló mellett a kezelőlapot is.

Bükfürdő Thermal & Spa

A Bükfürdő Thermal & Spa fürdője 34 medencével várja az érkező vendégeket Bük bájos városában, mely Ausztria és Magyarország határának közelében terül el.

Közzétette: Trió TV Dunántúl – 2021. június 4., péntek

Többfajta gyógyfürdő is az érkezők rendelkezésére áll, hidroterápia tekintetében mind a víz alatti vízsugármasszázs, mind a négyrekeszes galvánfürdő elérhető. A helyszínen a tb által finanszírozott gyógykezelésekre ünnepnapok kivételével hétfőtől péntekig 8.30-17.00 óra között van lehetőség.

Róna Kincse Gyógyfürdő

A Kiskunfélegyházi Kórház rehabilitációs épületében alapult Róna Kincse Gyógyfürdő neve az itt található Róna Kincse gyógyvízből eredeztethető. 36-38 fokos, magas metakovasav- és hidrogén-karbonát-tartalmú gyógyvizével kopásos és mozgásszervi panaszokat enyhítenek, fürdőgyógyászatában pedig a víz alatti vízsugármasszázs is helyet kapott. Beutaló ellenében a kezelésnek csak egy részletét kell kifizetni, előzetes egyeztetés alapján várják a megbeszélt időpontra a betegeket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Aquaticum Debrecen

Az ötcsillagos Aquaticum Debrecen fürdőgyógyászati részlegében negyvenféle gyógyvizes kezelés érhető el, köztük orvosi javaslatra a tangentor és a hydroxeur is. Ez utóbbi szintén egy víz alatti vízsugaras masszázs, mely a legyengült izmok erősítésére és a vérkeringés javítására szolgál. Tangentor alatt irányítottan zajlik ez a masszázs. Előzetes időpont-egyeztetés szükséges a kezelésekhez.

Közzétette: Aquaticum Debrecen SPA – 2018. június 22., péntek

Dandár Gyógyfürdő

Budapest 9. kerülete igazi gyöngyszemet rejt: a Dandár Gyógyfürdőt gyógymedencéi, orvosi gyógymasszázsai, kádfürdője vagy a víz alatti vízsugármasszázs-terápiája miatt is érdemes meglátogatni. A NEAK-ot igénybe véve a tangentorért ezer forintot kell csak fizetni, mindennap 9 és 19 óra között van a nyitvatartási időszak.

Közzétette: Dandár Gyógyfürdő – 2018. május 15., kedd

Bármennyire is csábítóan hangzik a vízsugármasszázs-terápia, nem mindenkinek javasolt az alkalmazása. A fürdőkúrán nem szabad lázzal, gyulladással vagy eszméletvesztéssel járó betegség esetén részt venni, ez igaz a bőr- vagy egyéb fertőző betegségekre, a súlyos szív-érrendszeri problémára, a magas vérnyomásra vagy a vizelettartási problémára is.

10 gyógyfürdő, ahol szénsavas kezelés is igénybe vehető

Szívbetegségre, érszűkületre is ajánlottak a szénsavas fürdőkezelések.

Erősíti a szívet, megvédi az ereket: 10 gyógyfürdő, ahol szénsavas kezelés is igénybe vehető

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Cikken belüli képek forrása: Getty Images Hungary, Dandár Gyógyfürdő , Aquaticum Debrecen SPA, Trió TV Dunántúl, borítókép forrása: Getty Images HUngary)

Ezt is szeretjük